Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Tapani Salon Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Tunnustus jaettiin liiton Urheilujournalismin illassa 17. joulukuuta 2021 Helsingissä.

Tapani Salo, 65, työskenteli Aamulehden urheilutoimittajajana kuudella eri vuosikymmenellä (1978–2021). Häntä on pidetty aina eleettömän varmana ammattilaisena, joka koki ansiokkaalla urallaan sanomalehden tekemisen lukuiset tekniset muutokset ja uudet haasteet. Salo pysyi kehityksen aallonharjalla ja tuotti laatujournalismia tehtaan takuulla eläkkeelle pääsemiseensä saakka.

Saloa kuvaa maniosti hänen suhtautumisensa työntekoon.

– Sitä tehdään mitä pyydetään ja tarvitaan.

Salo ei tamperelaisittain ole tehnyt itsestään ikinä numeroa. Hän on antanut kirjoittamiensa sanojen puhua.

Persoonana Salo on rauhallinen, mutta kirjoittajana nopea ja värikäs. Vaikka vuosikymmenien varrelle mahtui monenlaisia tilanteita, kukaan ei koskaan kuullut hänen korottavan ääntään tai hermostuvan mistään.

Salo tarttui mihin tahansa juttuaiheeseen mukisematta – ja useimmiten yllätti sekä kollegansa ja lukijansa – positiivisesti. Salon jutuista tuli aina odotuksia parempia. Ne huomattiin ja niitä arvostettiin valtakunnallisesti. Salon tarinoissa oli aina jotain omaleimaista ilmaisua ja syvyyttä.

Jääkiekkohullussa Suomessa Salo tunnetaan erityisesti “kiakkotoimittajana”.

Jääkiekon arvokilpailuissa Salo on ollut paikalla 29 kertaa. Talviolympialaisissa viidesti ja kesäkisoissa kolmesti. Salo kirjoitti juttuja kaikista lajeista, jääkiekon ohella hän perehtyi läheisesti uintiin ja yleisurheiluun.

Tapani Salo on palkittu Vuoden jääkiekkotoimittajana (Jouko Autero -palkinto) 1999, Suomen jääkiekkojournalistit ry:n elämäntyöpalkinnolla 2018 ja Aamulehden journalistipalkinnolla (Sulka hattuun) 2015.