Urheilutoimittajain Liiton hallitus palkitsi Helsingin Sanomien Heikki Miettisen Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Tunnustus jaettiin liiton ja Suomen Urheilugaalan yhteisessä urheilun arvostuksen päivässä 7. joulukuuta 2023 Helsingissä.

Urheilutoimittaja Heikki Miettinen ajautui alalle sattuman kautta kuten niin moni 1950-luvulla syntynyt toimittajaksi mielivä nuori.

Työmahdollisuuksiaan pohtinut Miettinen havaitsi lehti-ilmoituksen, jossa STT kaipasi uutistenlukijaa. Hän päätti tarttua tilaisuuteen ja käymään legendaarisen toimituspäällikön Esko Muinosen luona. Miettinen ei ollut kuitenkaan uutistenlukija, jotta STT etsi. “Katsokaa, onko pojalle töitä urheilussa”, sanoi Muinonen.

Miettinen pääsikin STT:n kesätoimittajaksi, mikä lopulta käänsi elämänuran urheilutoimitukseen. Hän pääsi Helsingin Sanomiin, josta hän jäi eläkkeelle noin 40 vuoden uran jälkeen.

Viimeisimmät työvuotensa Miettinen leimattiin kiekkoniiloksi, mutta hoksaava uutisvainuinen urheilutoimittaja ehti ennen vajaan kymmenen vuoden jääkiekkotoimittajan uraa tutustua lajikirjoon täydellisesti. Miettinen kirjoitti esimerkiksi yleisurheilusta useissa arvokisoissa ja jalkapallossakin hänelle kertyi seitsemät arvokisat aikana ennen Huuhkajien kisapaikkaa. Tennis on ollut hänelle myös hyvin läheiseksi tullut laji.

Urheilutoimittajien yhteisö on Miettiselle ollut tärkeä. Hän toimi kahdeksan vuotta Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtajana ja pitkän kauden lisäksi UL:n hallituksessa, valiokunnissa sekä helsinkiläisenä tietysti HUT:n luottamustehtävissä.