Vuoden urheilija -äänestys

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden urheilijan vuodesta 1947 alkaen. Valinnalla ylläpidetään urheilun ja urheilujournalismin arvostusta. Valinnan takana ovat ammatikseen monipuolisesti urheilua seuraavat ja äänestykseen oikeutetut jäsenet. Äänestykseen voivat osallistua ne liiton jäsenet, joille on myönnetty liiton pressikortti. Perinteisen ja arvostetun tittelin voittaja julkistetaan vuosittain tammikuisessa Urheilugaalassa.

Vuoden urheilija -äänestyksessä äänestetään Vuoden urheilijaa kulloisenkin vuoden urheilusuoritusten perusteella. Äänestyksessä ei äänestetä urheilu-urapalkinnon saajaa. Valinnat tehdään liiton Vuoden urheilija -valiokunnan laatimasta ehdokaslistasta. Äänestäjän on sijoitettava listalle vähintään viisi (5) ja enintään kymmenen (10) parasta urheilijaa. Listan ykköseksi äänestetty urheilija saa kymmenen (10) pistettä, toiseksi äänestetty yhdeksän (9) ja niin edelleen. Kymmenen parhaan -listalle voi äänestää myös ehdokaslistan ulkopuolelta yhden urheilijan, mutta vain niistä lajeista, joissa valitaan eri lajien parhaat urheilijat.

Vuoden joukkue ja Vuoden valmentaja -äänestyksissä kootaan molemmissa kolmen (3) parhaan lista kulloisenkin vuoden urheilusuorituksista. Äänestyksessä ei äänestetä pitkästä joukkue-/seuramenestyksestä tai valmentajaurasta.

Valinnat tehdään liiton Vuoden urheilija -valiokunnan laatimista TOP5-listoista. Äänestäjän on sijoitettava listalle kolme (3) parasta joukkuetta/valmentajaa. Listan ykköseksi äänestetty joukkue/valmentaja saa viisi (5) pistettä, toiseksi äänestetty kolme (3) ja kolmanneksi sijoitettu yhden (1) pisteen. Listan ulkopuolisia joukkueita/valmentajia ei voi äänestää.

Lue lisää Vuoden urheilija -verkkosivulta.