Urheilutoimittajain Liiton uusi visuaalinen ilme ja uudet verkkosivut julkaistiin 14. joulukuuta. Samalla myös liiton logo muuttuu. Uudistuksen taustalla on halu tuoda liiton tärkeitä tavoitteita ja toimintaa entistä paremmin ja selkeämmin esille – ja olla aktiivisesti urheilujournalismin ytimessä.

Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen kertoo, että ilmeeseen haluttiin tuoda lisää värejä.

– Halusimme tuoda liiton visuaalisen ilmeen uudelle vuosikymmenelle. Tasaisen harmaasta oli aika hypätä värien maailmaan. Värit on poimittu suoraan urheilukentiltä – juoksuradan oranssi ja pallokentän vihreä. Ilmeestä saatiin selkeä ja raikas.

Verkkosivu-uudistuksen tavoitteena oli sivujen käyttäjäystävällisyys.

– Tänä päivänä toiminnot ovat pääasiassa sähköisessä muodossa, joten kaikki mahdolliset toiminnot siirtyivät myös liitossa sähköiseen muotoon.

– Tavoitteena on, että tieto on helposti löydettävissä ja esimerkiksi lomakkeet voi helposti täyttää verkkosivuilla ja lähettää samantien eteenpäin.

Urheilutoimittajain Liiton uusi logo on suoraan urheilun sykkeessä. Logo kuvastaa urheilumaailman sykettä ja alan journalisteja, jotka elävät urheilun ”pulssilla”.

– Olemme urheilujournalismin ytimessä, kiteyttää Jakonen.

Kohti juhlavuotta 2021

Urheilutoimittajain Liitto viettää tulevana vuonna 90-vuotista taivaltaan, joten juhlavuoteen lähdetään uuden strategian myötä myös uudella raikkaalla ilmeellä.

– Liitossa puhaltavat uudet tuulet, joten rakennamme tulevaisuutta hyvässä myötätuulessa ja yhteishengessä, ja panostamme avoimeen, eettiseen ja aktiiviseen viestintään.

– Vaikka ilme muuttuu, pysyy liiton toiminnan sisältö edelleen samana: koulutustoimintamme on ajankohtaista ja keskitymme urheilujournalistien työn ydinalueisiin sekä alalla tapahtuviin muutoksiin. Haluamme vaalia laadukasta urheilujournalismia ja nostaa alan toimijoiden arvostusta, kertoo Jakonen.

– Yksi merkittävä ja paljon kiitosta saanut uudistus näkyy ja kuuluu jo nyt, sillä liiton oma Fair Play -lehti on löytänyt paikkansa alan ammattilaisten keskuudessa. Sisältöön on panostettu vahvasti ja tähänkin lehteen olemme saaneet monipuolisesti erilaisia tarinoita ja aiheita urheilujournalismista.

– Ilman aktiivista hallitusta ja idearikasta toimitustiimiä lehtiuudistusta ei olisi pystytty toteuttamaan. Iso kiitos siis heille, kiittää lehden päätoimittajanakin toimiva Jakonen.

Liiton pääsihteeri jakaa kiitosta myös liiton digiyhteistyökumppanille Codematelle.

– Ammattilaisten kädenjälki näkyy hienosti ilmeen ja verkkosivujen uudistuksessa. Nyt voimme ihastella työn jälkeä ja palvella jäseniämme entistä paremmin.

– Ja totta kai haluamme myös mielellämme kuulla jäsentemme ajatukset uudistuksista.