Nyt on aika koota kaikki vuoden 2022 parhaat urheilujutut ja tekijät yhteen ja palkita parhaat! Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, joten… Ehdota kenestä Vuoden urheilujournalisti? Entä mikä juttu ansaitsee Vuoden urheilujuttu -tunnustuksen? Toimi nyt! Ehdotuksia otetaan vastaan 25.11. asti.

Urheilutoimittajain Liitto on vuodesta 2009 lähtien palkinnut vuosittain Vuoden urheilujournalistin ja Vuoden tiedottajan. Vuonna 2013 mukaan tuli Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus ja vuonna 2020 palkittiin ensimmäisen kerran Vuoden urheilujuttu ja Vuoden digitaalinen hitti. Viime vuonna mukaan tuli yksi palkintokategoria lisää ja palkitsimme ensimmäisen kerran Vuoden sykähdyttävimmän urheiluvalokuvan.

Vuoden urheilujournalisti

Kuka urheilujournalisti on ansioitunut vuonna 2022 tai lyönyt itsensä läpi? Kenen työ urheilujournalismin parissa ansaitsee tunnustusta? Ehdota meille kenelle Vuoden urheilujournalisti -tunnustus kuuluu vuonna 2022!

Lähetä ehdotuksesi perusteluineen perjantaihin 25.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@urheilutoimittajat.fi ja merkitse viestin otsikkokenttään ”VUODEN URHEILUJOURNALISTI”. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero).

Valinnan tekee Urheilutoimittajain Liitto.

Vuoden urheilujuttu

Mikä kirjoitettu urheilujuttu, kolumni, juttukokonaisuus, juttusarja tms. on tänä vuonna kolahtanut? Ehdota meille mikä sisältö ansaitsisi tunnustuksen vuonna 2022! Kokonaisuus voi olla yhden tai useamman urheilutoimittajan tekemä tai esimerkiksi paikallislehden toimitustiimin tekemä. Pääasia on, että teksti on journalistisesti ansiokas ja se on sykähdyttänyt, kolahtanut, herättänyt, inspiroinut, vaikuttanut – ansainnut Vuoden urheilujuttu -tunnustuksen!

Kerro ehdotuksesi perusteluineen ja tekijöineen sekä missä mediassa sisältö on julkaistu. Lähetä ehdotuksesi perjantaihin 25.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@urheilutoimittajat.fi ja merkitse viestin otsikkokenttään ”VUODEN URHEILUJUTTU”. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero).

Valinnan tekee erillinen raati, johon kuuluvat Keskisuomalaisen urheilutoimittaja Tommi RoimelaTurun Sanomien urheilutoimituksen päällikkö Maria Vesterinen ja Hämeen Sanomien urheilutoimittaja Topias Kauhala.

Palkinnot jaetaan Urheilutoimittajain Liiton järjestämässä Urheilujournalismin illassa 16. joulukuuta 2022 Helsingissä.

Vuonna 2021 Vuoden urheilujournalistina palkittiin Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen.
Vuonna 2021 Vuoden urheilujuttuna palkittiin Harri Pirisen artikkeli Miia Sillmanista.