Nyt on aika koota kaikki vuoden 2021 parhaat urheilujutut ja tekijät yhteen ja palkita parhaat! Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, joten… Ehdota kenestä Vuoden urheilujournalisti? Entä mikä juttu ansaitsee Vuoden urheilujuttu -tunnustuksen? Toimi nyt! Ehdotuksia otetaan vastaan 26.11. asti.

Urheilutoimittajain Liitto on vuodesta 2009 lähtien palkinnut vuosittain Vuoden urheilujournalistin ja Vuoden tiedottajan. Vuonna 2013 mukaan tuli Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus ja vuonna 2020 palkittiin ensimmäisen kerran Vuoden urheilujuttu ja Vuoden digitaalinen hitti. Tänä vuonna otamme jälleen yhden palkintokategorian lisää mukaan ja palkitsemme Vuoden sykähdyttävimmän urheiluvalokuvan.

Vuoden urheilujournalisti

Kuka urheilujournalisti on ansioitunut vuonna 2021 tai lyönyt itsensä läpi? Kenen työ urheilujournalismin parissa ansaitsee tunnustusta? Ehdota meille kenelle Vuoden urheilujournalisti -tunnustus kuuluu vuonna 2021!

Lähetä ehdotuksesi perusteluineen perjantaihin 26.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@urheilutoimittajat.fi ja merkitse viestin otsikkokenttään ”VUODEN URHEILUJOURNALISTI”. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero).

Valinnan tekee Urheilutoimittajain Liitto.

Vuoden urheilujuttu

Mikä kirjoitettu urheilujuttu, kolumni, juttukokonaisuus, juttusarja tms. on tänä vuonna kolahtanut? Ehdota meille mikä sisältö ansaitsisi tunnustuksen vuonna 2021! Kokonaisuus voi olla yhden tai useamman urheilutoimittajan tekemä tai esimerkiksi paikallislehden toimitustiimin tekemä. Pääasia on, että teksti on journalistisesti ansiokas ja se on sykähdyttänyt, kolahtanut, herättänyt, inspiroinut, vaikuttanut – ansainnut Vuoden urheilujuttu -tunnustuksen!

Kerro ehdotuksesi perusteluineen ja tekijöineen sekä missä mediassa sisältö on julkaistu. Lähetä ehdotuksesi perjantaihin 26.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@urheilutoimittajat.fi ja merkitse viestin otsikkokenttään ”VUODEN URHEILUJUTTU”. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero).

Valinnan tekee erillinen raati, johon kuuluvat Keskisuomalaisen urheilutoimittaja Tommi RoimelaTurun Sanomien urheilutoimituksen päällikkö Maria Vesterinen ja Hämeen Sanomien urheilutoimittaja Topias Kauhala.

Palkinnot jaetaan Urheilutoimittajain Liiton järjestämässä Urheilujournalismin illassa 17. joulukuuta 2021 Helsingissä.

Vuonna 2020 Vuoden urheilujournalistina palkittiin Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuuna.
Vuonna 2020 Vuoden urheilujuttuna palkittiin Raiko Häyrisen artikkeli Marko Yrjövuoresta.