Salon Seudun Sanomien Juha Tuuna on Vuoden urheilujournalisti 2020. Valinnan teki Urheilutoimittajain Liiton hallitus.

Valtakunnallisesti Tuuna on profiloitunut erityisesti asiantuntevasta ja terävästä koripallojournalismistaan. Hänen toinen vahva lajinsa on lentopallo.

Tuuna on työskennellyt Salon Seudun Sanomien urheilutoimittajana 12 vuotta. Yhdessä Olli Mäntylän kanssa Tuuna on tehnyt Salon Seudun Sanomista huomattavasti kokoaan isomman ja merkittävämmän urheilumedian, joka palvelee lukijoitaan laaja-alaisesti omalla tuotannollaan. Lehden urheilujournalismin erinomaisena keihäänkärkenä ovat juuri alueen isot lajit koripallo ja lentopallo.

Tuuna on tuottelias journalisti, joka suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja kunnianhimoisesti. Vaikka juttuja syntyy paljon, myös taso pysyy korkealla. Tuunalla on taito löytää juttuihinsa uusia ja merkittäviä näkökulmia. Hän osaa tehdä valtakunnallisista aiheita paikallisesti kiinnostavia. Niinkin on käynyt, että hänen paikallisesti kiinnostavat näkökulmansa ovat ampaisseet valtakunnallisiksi aiheiksi ja uutisiksi. Se on paikallislehdeltä aina kova saavutus.

Tuuna on journalisti, joka tekee työtään tinkimättömästi lukijoilleen. Hän ei nöyristele vallankäyttäjiä, vaan uskaltaa haastaa heitä. Koska mukana on vahvaa asiantuntemusta, haastaminen ei jää räksytykseksi. Tuunan kritiikille on aina vahvat perusteet. Siitä paras esimerkki on tapa, jolla Tuuna on kyseenalaistanut suomalaisen koripallon rakenteita ja lajin vahvoja tekijöitä. Vaikka koripallon vallankäyttäjät olisivat toisinaan mieluummin vaienneet, Tuuna on pakottanut heidät omalla työllään keskustelemaan.

Vuoden urheilujournalisti on aktiivinen ja aito urheilukeskustelija Twitterissä. Siellä hän on onnistunut saamaan tunnettavuutta ja näkyvyyttä omalle työlleen sekä työnantajalleen.