Elämänuraa mietittäessä urheilutoimittaja Hannu-Pekka Hännisen työ on hatunnoston arvoinen. Hänninen valmistautuu ensi kesänä olympiakisoihin jo 24. kerran, mikä on aikamoinen saavutus.

Nimittäin Hänniselle ei riittänyt Ylen toimittajana vuonna 1975 alkanut työura. Nyt 71-vuotias Hänninen jäi Ylestä eläkkeelle ihan normaaliin aikaan vuonna 2016, mutta hän ei päässyt irti rakastamastaan työstä niin helpolla. Yle tarjosi eläkeläiselle muutamia keikkoja, ja pian Hänninen kutsuttiin Eurosportille, joka tarjonnee selostajaveteraanilleen tehtäviä Pariisin olympia-areenojen äärestä.

Hänninen laskee, että hän on ollut 23 kertaa olympiakisoja hoitamassa. Niistä kaksi sujui kotitoimituksen tehtävissä, mutta muuten hän on matkustanut kisapaikoille.

Ensimmäiset Ylen ajat sujuivat viihdetoimituksessa, mutta Seppo Kannas nappasi Hännisen urheilutoimitukseen. Kannas lähetti nuoren kokelaan HIFK:n liigaotteluun katsomaan, kuinka Hänninen selviää. Siihen aikaan Urheiluruudun pätkät kuvattiin filmille. Hännisen piti osata etsiä juuri valmistuneesta filmiaineistosta ainakin yksi maali ruutuun. Hän onnistui kiireessä, mikä oli hyvä näyttö.

Vuoden1977 lopulla Hänninen pääsi Urheiluruutuun, joka oli todellinen yliopisto tehtävään. Urheiluruudussa piti vastata koko tuotannosta, joten maailman ja kotimaan tapahtumia oli osattava seurata ja poimia katsojien toivomat palat tarjolle. Juontamisen ohella piti olla toimittajana ja uutispäällikkönä samaan aikaan.

Hänninen onkin toiminut selostajana ja tuottajana monissa arvokisoissa. Mäkihyppy on ollut ohjelmassa pitkään, samoin jalkapallo ja yleisurheilu, mutta eipä tainnut mikään laji jäädä aivan vieraaksi. Kuluvana syksynä Hänninen on selostanut esimerkiksi Amsterdamin ja New Yorkin maratonit, eikä into ole laantunut.

Urheilutoimittajain Liiton hallituksessa Hänninen on toiminut varapuheenjohtajana sekä jäsenenä ja myös HUT:n puheenjohtajana.

Hänninen iloitsee myös urheilumenestyksestään. Hän voitti samana vuonna B-junioreissa käsipallon SM-pronssia Arsenalin paidassa ja piirinmestaruuden Helsingin Palloseurassa.  Yhdessä lajissa Hännisellä on jaettu maailmanennätys: golfissa hänen tilillään holari – sehän on lyömätön tulos!