Urheilutoimittajain Liiton maaliskuinen vuosikokous jouduttiin siirtämään koronapandemian takia lokakuulle, joten Helsingin olympiastadionilla päästiin 12. lokakuuta käymään läpi liiton sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta oululainen Kari Linna, joka on toiminut myös oman paikalliskerhonsa, Oulun Seudun Urheilutoimittajien, puheenjohtajana toistakymmentä vuotta. Valinta oli yksimielinen. Hallituksen erovuoroisista jäsenistä Esko Hatunen (Helsinki), Tommi Roimela (Jyväskylä), Jussi Heimo (Tampere) ja Matti Lehtisaari (Helsinki) jatkavat hallituksessa myös seuraavat kaksi vuotta. Hallitukseen kuuluvat myös Antti Salo (Helsinki), Harri Laiho (Pori), Taru Nyholm (Helsinki) ja Markus Karjalainen (Kuopio).

Linna ottaa jatkokauden liiton puheenjohtajana ilolla vastaan.

– Ensimmäinen puheenjohtajakausi oli kirjaimellisesti lentävä startti. Kahden vuoden aikana päivitettiin liiton säännöt, laadittiin uusi strategia, uudistettiin ilmettä ja logoa sekä kahdet verkkosivut, rekrytoitiin uusia A-jäseniä, hankittiin uusia yhteistyökumppanuuksia ja toteutettiin erilaisia koulutustilaisuuksia sekä liiton oma palkitsemistilaisuus.

– Kun tähän lisätään vielä Vuoden urheilija -äänestykseen liittyvät uudistukset, monivuotinen yhteistyösopimus Urheilugaalan kanssa ja mittava pressikorttiuudistus, voi sanoa, että pelkästään peukaloita ei ole pyöritelty. Olemme halunneet nostaa liiton kaikessa tekemisessä nykyaikaan ja suunnata katseemme vahvasti eteenpäin.

– Timanttinen pääsihteerimme Nina Jakonen on ollut avainasemassa liiton toiminnan pyörittämisessä, strategian mukaisissa uudistuksissa ja liiton brändin rakentamisessa. Kun pääsihteerin lisäksi tukenani on ollut vielä asiantunteva ja alan ammattilaisista koostuva hallitus, jolla on ollut aito halu viedä liiton ja alan asioita eteenpäin, on työskentely ollut motivoivaa ja mutkatonta, kiittelee Linna.

– Toimimme aktiivisesti urheilujournalismin puolestapuhujina ja haluamme lisätä alan ammattilaisten arvostusta. Työtä on tehty ja sitä tehdään edelleen. Yhdessä.

– Haluamme, että Urheilutoimittajain Liitto on arvostettu toimija, ja kaikki urheilusta kirjoittavat, kuvaavat ja sitä selostavat journalistit kuuluvat liittoon.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin liiton toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020 sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. A-jäsenten jäsenmaksuksi vahvistettiin 60 euroa ja liittymismaksuksi 30 euroa. Opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 30 euroa ja liittymismaksu 15 euroa.

Vuosikokouksen jälkeen hallitus nimesi liiton varapuheenjohtajaksi Esko Hatusen.

Kuva: Matti Hannula.