Tammikuussa Urheilugaalassa juhlittiin suomalaista urheilua ja palkittiin parhaita tekijöitä. Vuoden urheilijaksi äänestetty Lauri Markkanen sai Uno-palkinnon ja Urheilutoimittajain liiton viestikapulan käteensä joukkueensa Utah Jazzin kotihallissa. Fair Playn haastatteluissa pureudutaan Markkasen ja muiden voittajien mietteisiin ja tunnelmiin.

Urheilujournalismin päivää vietettiin joulukuun alussa, jolloin alan parhaat tekijät, jutut ja kuvat vuodelta 2023 palkittiin ansaituilla kunniakirjoilla. Haastatteluissa palkitut pääsevät kertomaan, millaisia ajatuksia ja tekemistä kunniakirjan taustalta löytyy.

STT:n entinen urheilutoimittaja Johanna Aatsalo joutui vuonna 1998 ennenäkemättömään ryöpytykseen paljastaessaan suomalaista maastohiihtoa koskevan dopinguutisen. Esko Hatunen tapasi Aatsalon ja kävi tämän kanssa läpi ajatuksia tuoreesta Paljastus-kirjasta ja sen taustoista.

Urheiluaiheisten kirjojen arvioissa mukana muun muassa Aatsalon Paljastus – Tarina dopinguutisesta ja toimittajasta, joka haluttiin vaimentaa.

Mukana tietenkin ÄVKG-tietovisa urheilutietäjille, jotka haluavat haastaa itseään.

Lue uusin Fair Play -lehti 1/2024