Urheilutoimittajain Liitto isännöi valtakunnallisia Urheilutoimittajapäiviä, jotka järjestetään koronapandemian takia webinaarina maanantaina 14. joulukuuta 2020 klo 13.00–18.00. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä ajankohtaisia katsauksia miten koronavirus on vaikuttanut urheilumedioihin ja urheilujournalismiin.

Urheilujournalismin uudelleen rakennus – mitä koronaviruksen jälkeen? Miten korona vaikutti ja muutti urheilu-uutisten tuottamista ja sisältöjä? Millaisia uusia aiheita urheilujournalismissa käsitellään ja mitä vanhasta jää jäljelle? Tarvitseeko urheilujournalismi tuloksia? Mikä on urheilutoimittajien työtilanne? Onko edessä uuden alku vai uusi ura jollain muulla alalla? Mikä on kustantajan näkökulma? Koronan vaikutus sisältöihin ja yleisön kulutustottumuksiin – mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan ja mistä asiakkaat pystyvät maksamaan ja mistä haluavat maksaa? Minkälainen rooli freelancereilla on jatkossa? Kuka maksaa ja mitä? Miten koronavirus ja muut virukset koskettavat urheilijan elämää? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan Urheilutoimittajapäivillä tiiviisti, joten ilmoittaudu mukaan!

Urheilutoimittajapäivillä ääneen pääsevät omilla alustuksillaan Ohjelmistokehitysyhtiö Anygraafin journalistinen asiantuntija Silja Tenhunen, Yle Urheilun toimituspäällikkö Elisa JussilaIlta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Petri Lahti ja Ilkka-Pohjalaisen urheilutoimituksen tiiminvetäjä Minna Kallasvuo. Paneelikeskustelussa ovat mukana Salon Seudun Sanomienurheilutoimittaja Juha TuunaSatakunnan Kansan urheilutoimituksen esimies Juha Luotola ja freelancertoimittaja Pasi Peltola. Urheilijan äänen Urheilutoimittajapäiville tuo maastohiihtäjä Iivo Niskanen, joka yhdessä lääkäritiimiinsä kuuluvan lääkäri Mira Tuovisen kanssa nostaa esille miten virukset vaikuttavat urheilijan arkeen ja elämään.

Urheilutoimittajapäivät on liiton jäsenille maksuton tapahtuma. Muille osallistumismaksu on 100 euroa. Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin 7.12. mennessä sähköpostitse: toimisto@urheilutoimittajat.fi. Paikkoja on rajoitetusti.

Huom! Tarvitset webinaari-yhteyteen maksuttoman Microsoftin Teams -alustan, joten lataathan sen ajoissa koneellesi/puhelimeesi. Linkki webinaariin lähetetään vain ilmoittautuneille.

Lisätiedot: Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Yhteistyössä mukana Urheilu Mehiläinen.

Ohjelma

klo 13.00 Avaussanat
Kari Linna, Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja

klo 13.15 Kustantajan näkökulma
Silja Tenhunen, Ohjelmistokehitysyhtiö Anygraafin journalistinen asiantuntija

klo 13.45 Tarvitseeko urheilujournalismi tuloksia?
Elisa Jussila, Yle Urheilun toimituspäällikkö
Petri Lahti, Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies

klo 14.45 Case Ilkka-Pohjalainen
Minna Kallasvuo, Ilkka-Pohjalaisen urheilutoimituksen tiiminvetäjä

klo 15.15 Kahvitauko

klo 15.30 Paneelikeskustelu: Mitä koronaviruksen jälkeen?

Keskustelemassa
Juha Tuuna, urheilutoimittaja, Salon Seudun Sanomat
Juha Luotola, urheilutoimittaja, Satakunnan Kansa

Pasi Peltola, freelancer

klo 16.45 Urheilija ja virukset
Mira Tuovinen, Urheilu Mehiläisen ja Hiihtoliiton lääkäri
Iivo Niskanen, maastohiihtäjä

klo 18.00 Urheilutoimittajapäivien päätös

Muutokset ovat mahdollisia.