Urheilutoimittajain Liitto isännöi valtakunnallisia Urheilutoimittajapäiviä, jotka järjestetään hybriditapahtumana perjantaina 17. joulukuuta 2021 klo 11.00-16.00 Bottalla, Helsingissä (Museokatu 10). Urheilutoimittajain Liiton 90-vuotisen juhlavuoden kunniaksi Urheilutoimittajapäivillä peilataan urheilujournalismin historiaan ja kuullaan miltä näyttää alan tulevaisuus.

Urheilutoimittapäivillä tutkija Heikki Roiko-Jokela kertoo, millainen on urheilu-uutisen elinkaari. Toisinaan uutinen kirjoitetaan kiireessä, se on joka tapauksessa huomisen puheenaihe – ja lopulta muutaman kymmenen vuoden päästä tutkijalle merkittävä aineisto. Millaisen kuvan urheilutekstit aikanaan tämän päivän maailmasta antavat?

Digitaalisen kulttuurin tutkija Riikka Turtiainen kertoo digitalisoituneen urheilukulttuurin naistoimijoista. Turtiainen on ollut mukana tutkimassa mm. jalkapalloilija Megan Rapinoen ja muiden naisurheilijoiden sosiaalisen median käyttöä.

Karjalaisen urheilutoimituksen tuottaja Jarmo Sieviläinen kertoo miten Pohjois-Karjalan omassa maakuntalehdessä urheilutoimittajat eivät enää taita itse sivuja, vaan toiminta tapahtuu netti edellä, jolloin panostukset ovat sisällön tekemisessä, kuten livelähetyksissä, uutisissa, podcastissa ja kiinnostavissa henkilö- ja ilmiöjutuissa. Miten muutokset on otettu urheilutoimituksessa vastaan ja miten urheilutoimittajan työ on muuttunut?

Muina alustajina kuullaan muun muassa Keski-Uusimaa lehden urheilutoimittaja Heikki Löfmania, joka kertoo, miten aluelehti menestyy jatkuvasti uudistuvassa mediaympäristössä, ja Republic of Communicationsin viestintäkonsultti Jussi Kokkola johdattelee osallistujat urheilun tarinoihin: urheilu on täynnä tarinoita, mutta voiko ne kaupallistaa journalismin keinoin?

Päivän päätteeksi kuulemme tuoreet kuulumiset Suomen lumilautamaajoukkueesta, sillä ajatuksiaan kohti Pekingin olympialaisia ovat kertomassa maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen ja lumilautailija Kalle Järvilehto.

Urheilutoimittajapäivät on liiton jäsenille maksuton tapahtuma. Muille osallistumismaksu on 50 euroa.

Sitovat LIVE-ilmoittautumiset torstaihin 9.12. mennessä (lounastarjoilujen takia) ja sitovat ETÄYHTEYDELLÄ-ilmoittautumiset 15.12. mennessä sivun alaosassa olevalla ilmoittautumislomakkeella. Huom! Jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle tai peruu tulonsa alle 7 vuorokautta ennen tilaisuutta, perimme 50 euroa.

Huom! Haluamme varmistaa, että kaikilla Urheilutoimittajapäiville osallistujilla on turvallinen olo osallistua tilaisuuteen, joten noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumajärjestelyissä. Tarkistamme myös osallistujien koronapassit.

Lisätiedot: Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Yhteistyössä mukana Urheilu Mehiläinen.

Ohjelma

klo 11.00      Ilmoittautuminen ja lounas

klo 12.00      Avaussanat
Markus Karjalainen, Urheilutoimittajain Liiton koulutusvaliokunnan puheenjohtaja

klo 12.00      Urheilu-uutisen elinkaari
Heikki Roiko-Jokela, Jyväskylän yliopisto

klo 12.30      Digitalisoituneen urheilukulttuurin naistoimijat
Riikka Turtiainen, Turun yliopisto

klo 13.15      Urheilu on täynnä tarinoita – voiko ne kaupallistaa journalismin keinoin?
Jussi Kokkola, Republic of Communications

klo 14.00      Tauko

klo 14.30
Urheilutoimittajien työn muutokset
Jarmo Sieviläinen, Karjalainen

Aluelehti jatkuvasti uudistuvassa mediaympäristössä
Heikki Löfman, Keski-Uusimaa

klo 15.30      Kohti Pekingiä
Antti Koskinen ja Kalle Järvilehto, Suomen lumilautamaajoukkue

Muutokset ovat mahdollisia.

Ilmoittautumislomake Urheilutoimittajapäiville 17.12.

  • PP dot KK dot VVVV