Urheilutoimittajain Liitto isännöi valtakunnallisia Urheilutoimittajapäiviä, jotka järjestetään perjantaina 16. joulukuuta 2022 klo 12.00-16.00 Haaga-Heliassa Helsingissä (Ratapihantie 13). Lounas on tarjolla vain ennakkoilmoittautuneille klo 11.00 ravintola Vaunussa (Ratapihantie 9). Urheilutoimittajapäivillä pureudutaan tällä kertaa printtimediaan ja sähköiseen mediaan. Ilmoittaudu mukaan!

Stadi vs. Lande

Mikä on urheilusivujen arvostus eri lehdissä? Millaisilla resursseilla toimitaan? Minkälaisia linjauksia on tehty? Miksi paikallislehtien striimit vetävät, mutta lehtijutut eivät?

Onko urheilutoimittajien osallistuminen live-tapahtumiin historiaa ja työt tehdään jatkossa toimistolla? Milloin ja millä kriteerein matkustetaan paikan päälle urheilutapahtumaan vai mennäänkö enää ollenkaan? Miten ratkaisut tehdään, miten ratkaisut vaikuttavat sisältöön ja miten työmotivaatiota pidetään yllä? Miten urheilutoimitusten työskentely ja lehtien urheilusisällöt ovat muuttuneet – mitä ja miten tehdään meillä, entä teillä?

Aiheeseen alustaa Kaakon Viestinnän sisältöpäällikkö Tomi Tiilikainen. Paneelikeskustelussa ovat mukana Satakunnan Kansan Harri Laiho, Kouvolan Sanomien Tapio Ahlroth, Aamulehden Lauri Lehtinen, Salon Seudun Sanomien Juha Tuuna ja Ilta-Sanomien Vesa Rantanen.

Sähköinen media – Kuka päättää mitä sporttia nähdään tv:ssä? Mitkä lajit suomalaiskatsojia kiinnostavat?

Mikä on eri urheilulajien medianäkyvyys ja suosio Suomessa? Minkä tyyppiset yleisöt eri lajeja seuraavat? Kuka päättää mitä urheilulajeja suomalaiset näkevät tv:stä? Millainen tulevaisuuden näkymä eri lajeilla ja kanavilla on? Mikä vaikuttavuus näkyvyydellä on lajin suosioon? Minkälaisilla budjeteilla tv-oikeuksia ostetaan? Mitkä ovat suomalaisten suosimat lajit ja urheilijat? Miten tuotantokapasiteetit kehittyvät tulevaisuudessa? Miten maksuttomat kanavat vaikuttavat katsojavolyymiin?

Aiheeseen alustaa Sponsor Insightin tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen. Paneelikeskustelussa ovat mukana mm. Warner Bros. Discoveryn Antti Haajanen, MTV:n Jukka Raatikainen ja Nelonen Median Tuomas Saarela.

Päivän päätteeksi kuulemme Urheilu Mehiläisen alustuksessa valmentajien jaksamisesta. Millainen rooli valmentajilla on junioreiden hyvinvoinnin tukena? Miten valmentajien omaa jaksamista pitäisi tukea? Aiheeseen alustaa Urheilu Mehiläisen Hannaleena Ronkainen.

Urheilutoimittajapäivät on liiton jäsenille maksuton tapahtuma. Muille osallistumismaksu on 50 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset keskiviikkoon 7.12. mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Huom. Lounastarjoilu vain ennakkoilmoittautuneille. Jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle tai peruu tulonsa alle 10 vuorokautta ennen tilaisuutta, perimme 50 euroa.

Huom. Samana iltana järjestetään myös liiton oma palkitsemistilaisuus, Urheilujournalimismin ilta. Muistathan ilmoittautua palkitsemistilaisuuteen erikseen: Urheilujournalismin ilta.

Lisätiedot:Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Yhteistyössä mukana Urheilu Mehiläinen.

Ohjelma

Perjantai 16.12.

klo 11.00      Ilmoittautuminen ja lounas

klo 12.00      Sähköinen media – Kuka päättää mitä sporttia nähdään tv:ssä? Mitkä lajit suomalaiskatsojia kiinnostavat?

Alustus
Klaus, Virkkunen, Sponsor Insight

Paneelikeskustelu
Antti Haajanen, Warner Bros. Discovery
Jukka Raatikainen, MTV
Tuomas Saarela, Nelonen Media

klo 13.30      Tauko

klo 13.45      Stadi vs. Lande

Alustus
Tomi Tiilikainen, Kaakon viestintä

Paneelikeskustelu
Harri Laiho, Satakunnan Kansa
Tapio Ahlroth, Kouvolan Sanomat
Lauri Lehtinen, Aamulehti
Juha Tuuna, Salon Seudun Sanomat
Vesa Rantanen, Ilta-Sanomat

klo 15.15      Urheilussa myös valmentaja kuormittuu – Henkisen valmennuksen työkalut tärkeitä sekä valmentajalle että urheilijalle
Hannaleena Ronkainen, Urheilu Mehiläinen

Muutokset ovat mahdollisia.

Ilmoittautumislomake Urheilutoimittajapäiville 16.12.

  • PP dot KK dot VVVV