Urheilutoimittajain Liiton hallitus on valinnut Vuoden tiedottajaksi 2019 Uimaliiton tiedottajan Jussi Salmisen.

Salmiselle kuuluu suuri kunnia siitä, että suomalaisen uinnin tiedotus on nopeaa ja laadukasta. Erityisesti uinnin arvokilpailuissa Uimaliiton viestintäkanavat ovat toimineet mallikkaasti. Salminen on helpottanut työllään merkittävällä tavalla uinnista uutisointia.

– Tiedottajan työni lähtökohtana on, että pyrin ajattelemaan, millaista apua ja faktoja ja teemoja itse kaipaisin toimittajan työssä lajista, jota ei ole resursseja itse seurata täysipainoisesti. Pyrin tarjoamaan sitä pieteetillä ja helposti lähestyttävästi, Salminen kertoo.

Salminen on ollut uinnin kanssa tekemisissä lähes koko elämänsä, ensin kilpauimarina ja sen jälkeen jopa hetken aikaa valmentajana ennen kuin siirtyi lajin parissa kuulutus- ja juontotehtäviin. Uimaliittoon Salminen siirtyi vuonna 2007 ensin Uinti-lehden päätoimittajaksi, ja jo samana vuonna toimenkuva laajeni tiedottajan ja viestintävastaavan tehtäviin.

Salminen on tehnyt aikanaan myös muun muassa iltatöitä paikallisradiossa Mikkelissä ja opiskellut urheilujournalismia Vierumäellä 2005. Uinnin kilpailutoiminnan asiantuntemustaan hän on pystynyt jalostamaan jatkamalla sivutoimenaan kuulutustöitä eri kilpailuissa, myös englanniksi. Myös selostustehtävät tulivat tutuksi aikanaan Urheilukanavan uintilähetyksissä.

Vuosittain Kevätseminaarin yhteydessä jaettava palkinto jäit tänä vuonna jakamatta, kun Kevätseminaari jouduttiin perumaan koronaviruksen takia. Vuoden tiedottaja -palkinto (kunniakirja ja stipendi) jaetaan Urheilutoimittajain Liiton järjestämillä Urheilutoimittajapäivillä 14. syyskuuta 2020 Helsingissä.

Kuva: Satu Salminen.