Urheilutoimittajain Liiton hallitus palkitsi Jarmo Lehtisen Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Tunnustus jaettiin liiton Urheilujournalismin illassa 16. joulukuuta 2022 Helsingissä.

Jarmo Lehtinen, 65, työskenteli Yleisradion palveluksessa kuudella eri vuosikymmenellä (1979–2022). Lehtinen aloitti urheilutoimittajan työnsä 1970-luvun lopulla Ilta-Sanomissa, mutta jo kesällä 1979 tie vei kesätoimittajaksi Yleisradioon.

Lehtinen muistetaan ennen kaikkea radioselostajana, vaikka hän selosti urheilua myös televisioon. Hän tuli tunnetuksi etenkin yleisurheilun, hiihdon ja jalkapallon selostajana. Lehtinen työskenteli urallaan 20 kertaa olympialaisissa ja nousi selostuksillaan suureksi sinivalkoiseksi ääneksi.  

”Kunkku” Lehtisen ehkä legendaarisin hiihtoselostus osui helmikuulle vuonna 2014. Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen hiihtivät sensaatiomaisesti parisprintin olympiavoittoon Sotshin olympialaisissa. Lehtinen ja asiantuntija Reijo Jylhä selostivat tapahtumat unohtumattomalla tavalla.   

Uransa kovimpaan paikkaan Lehtinen joutui kesällä 2021, kun Suomi pelasi ensimmäistä kertaa jalkapallon miesten EM-kilpailuissa. Sydänkohtauksen saanut Tanskan pelaaja Christian Eriksen lyyhistyi kentälle ja oli jopa vaarassa menettää henkensä. Eriksenin voinnista oli vain niukasti tietoja, ja ilmassa oli enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Myös jääpallo kuului kaikki vuosikymmenet Lehtisen paraatilajeihin. Vain harvat tietävät, että Lehtisen työuran ensimmäinen iso työkeikka oli vuoden 1981 jääpallon MM-kilpailut Habarovskissa.

Hyvä suomen kieli on Lehtiselle tärkeä asia. Hän hoiti kaikki tehtävänsä laadukkaasti ja teki aina tarkasti taustatyönsä. Lehtinen oli työkaverina luotettava, kovan tason ammattilainen.    

Urheilutoimittajain Liitto valitsi Jarmo Lehtisen Vuoden urheilutoimittajaksi vuonna 2014. Lehtinen sai Suomen Urheilugaalan Urheilujournalismi-palkinnon vuonna 2016.

Urheilutoimittajain Liitto on vuodesta 2009 lähtien palkinnut vuosittain Vuoden urheilutoimittajan ja Vuoden tiedottajan. Vuonna 2013 mukaan tuli Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus ja vuonna 2020 Vuoden urheilujuttu ja Vuoden digitaalinen hitti. Tänä vuonna mukana on myös Vuoden sykähdyttävin urheiluvalokuva. Vuoden urheilujournalistin, Vuoden tiedottajan sekä Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen valitsee Urheilutoimittajain Liiton hallitus. Muissa palkintokategorioissa, Vuoden urheilujuttu, Vuoden digitaalinen hitti ja Vuoden sykähdyttävin urheiluvalokuva, on muodostettu erilliset palkintoraadit.