Urheilutoimittajain Liitto järjestää kaikille liiton jäsenille avoimen tutustumiskäynnin uudistuneeseen Urheilumuseoon eli nykyiseen Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahtoon perjantaina 23. syyskuuta 2022 klo 12.00-14.00 (Paavo Nurmen tie 1, Helsinki). Oppaana toimii Tahdon tietopalvelukoordinaattori Matti Hintikka.

Urheilumuseon uudet toimitilat ja uudistettu näyttely avattiin kaksi vuotta sitten tutulla paikalla Helsingin Olympiastadionin siipirakennuksessa. Kuten urheilussa, myös näyttelyn ytimessä ovat suuret tunteet jännityksestä pettymykseen ja voitonriemuun. Näyttelyä elävöittävät monipuoliset ja ainutlaatuiset audiovisuaaliset sisällöt, jotka vievät kävijän niin Helsingin olympialaisten kuin e-urheilunkin maailmaan. Tutuiksi tulevat monet suomalaiset urheilusankarit suurjuoksijoista mestarikeihäänheittäjiin ja Formula 1 -kuljettajista jääkiekkoleijoniin, ja lajikirjo kattaa niin vuorien huiputtamisen, lentokoneesta pudottautumisen kuin koskien ja kaiteiden kesyttämisenkin.

Pysyvän museonäyttelyn lisäksi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto tarjoaa urheilujournalistille eväitä myös päivittäiseen työhön. Arkistot ovat keskeinen lähdeaineisto historiantutkimuksessa, ja urheiluun liittyvät aineistot avartavat kuvaa historiasta lukuisista näkökulmista. Tahdon kirjasto, tutkijapalvelu ja arkisto tarjoavat arvokasta historiatietoa monelta eri osa-alueelta. Arkistossa voi tutustua suomalaisten urheilujärjestöjen ja yhdistysten asiakirjoihin sekä yksityishenkilöiden Urheilumuseolle lahjoittamiin kokoelmiin. Osa aineistosta on digitoitu. Kaikkien aineistojen viitetietoja ja digitoituja aineistoja voi tutkia Tahdon tietokannassa. Arkistoista noin puolet sijaitsee Olympiastadionin tiloissa. Muualla oleva aineisto on tilattava aina etukäteen.

Vierailu Tahtoon on liiton jäsenille maksuton.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Lisätiedot: pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Kuva: Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto/Tomi Parkkonen.