Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Urheilutoimittajain Liiton jäsenistä huomioitiin yhdeksän ansioitunutta jäsentä. Arto Aunolalle ja Esa Maaraselle myönnettiin kultaiset ansioristit.

Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta (vähintään 20 vuotta) sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Kultaisia ansioristejä myönnettiin nyt 24, ansioristejä 95, ansiomitaleja kullatuin ristein 66 ja ansiomitaleja 113 kappaletta. Haku- ja myöntämiskriteerit.

Urheilutoimittajain Liiton haetut ja myönnetyt huomionosoitukset ovat osa liiton 90-vuotisjuhlavuotta. Urheilutoimittajain Liitto perustettiin vuonna 1931. Koronapandemian takia juhlavuoden varsinaiset tapahtumat on siirretty loppuvuoteen, jolloin on tarkoitus juhlistaa juhlavuotta ja huomioida nyt ansioristit ja -mitalit saaneet.

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Urheilutoimittajain Liiton huomioidut jäsenet (koko lista OKM:n sivuilta)

Suomen liikuntakulttuurin kultainen ansioristi
Arto Aunola, Turku
Esa Maaranen, Tampere

Suomen liikuntakulttuurin ansioristi
Jussi Heimo, Tampere
Kari Linna, Oulu

Suomen liikuntakulttuurin ansiomitali kullatuin ristein
Matti Hannula, Helsinki
Jarmo Hämäläinen, Imatra

Suomen liikuntakulttuurin ansiomitali
Ari Anteroinen, Rauma
Jouni Mikola, Rauma
Nina Vanhatalo, Helsinki