Urheilutoimittajain Liitto järjestää kaikille urheilujournalismista kiinnostuneille kaksi kielenhuoltokoulutusta hybriditapahtumana kevään aikana. Molemmat koulutukset järjestetään Olympiastadionilla Helsingissä (Paavo Nurmen tie 1). Koulutuksiin on mahdollista osallistua livenä tai etäyhteydellä (Teams). Kouluttajana toimii journalistiseen kieleen erikoistunut kielenhuoltaja, FM Riitta Hyvärinen.

Kielenhuoltokoulutus, osa 1, tiistaina 18.4. klo 10.00-12.00
Ensimmäisessä koulutuksessa pureudutaan yhdyssanoihin, sanojen taivuttamiseen ja pilkkuihin.
Yhteen vai erikseen?
Miten sanat taipuvat?
Tuleeko tähän pilkku?
Alustuksen jälkeen keskustellaan koulutuksen aiheista, käydään läpi osallistujien kysymyksiä sekä tehdään muutamia harjoituksia.

Kielenhuoltokoulutus, osa 1, tiistaina 25.4. klo 10.00-12.00
Toisessa koulutuksessa pureudutaan nimien kirjoittamiseen, otsikointiin ja erilaisiin alan maneereihin.
Miten kirjoittaa nimet oikein?
Kiinnostava otsikko – mistä aineksista?
Millaisia maneereja on urheilujutuissa ja -selostuksissa?
Alustuksen jälkeen keskustellaan koulutuksen aiheista, käydään läpi osallistujien kysymyksiä sekä tehdään muutamia harjoituksia.

Tule kuulemaan ja oppimaan, miten voit kehittää omaa journalistista kieltäsi teksteissä ja selostuksissa. Molemmissa koulutuksissa ensimmäinen tunti on alustusta aiheeseen ja toinen tunti on varattu keskusteluun, kysymyksiin ja harjoituksiin. Koulutukseen osallistujilla on mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä kouluttajalle, joten laitathan kysymyksiä rohkeasti tulemaan.

Koulutuksen hinta on liiton jäsenille 25 euroa/koulutus. Muille hinta on 50 euroa/koulutus. Huom. Kysy työnantajaltasi, maksaako työnantaja tämän koulutuksesi!

Sitovat ilmoittautumiset molempiin koulutuksiin perjantaihin 31.3. mennessä ja mahdolliset kysymykset kouluttajalle alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Huom. Jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle tai peruu osallistumisensa alle 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta, perimme koko osallistumismaksun.

Lisätiedot: pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Ilmoittautumislomake Kielenhuoltokoulutuksiin 18.4. ja 25.4.

  • PP dot KK dot VVVV