Urheilutoimittajain Liitto järjestää kaikille urheilujournalismista kiinnostuneille kielenhuoltokoulutuksen hybriditapahtumana 18. huhtikuuta 2023 klo 10.00-12.00 Haaga-Heliassa Helsingissä (Ratapihantie 13). Koulutukseen on mahdollista osallistua livenä tai etäyhteydellä (Teams). Kouluttajana toimii journalistiseen kieleen erikoistunut kielenhuoltaja, FM Riitta Hyvärinen.

Koulutuksessa pureudutaan mm. sanojen taivuttamiseen, nimien kirjoittamiseen, otsikointiin ja erilaisiin alan maneereihin.
Miten sanat taipuvat?
Miten kirjoittaa nimet oikein?
Kiinnostava otsikko – mistä aineksista?
Millaisia maneereja on urheilujutuissa ja -selostuksissa?
Alustuksen jälkeen keskustellaan koulutuksen aiheista, käydään läpi osallistujien kysymyksiä sekä tehdään muutamia harjoituksia.

Tule kuulemaan ja oppimaan, miten voit kehittää omaa journalistista kieltäsi teksteissä ja selostuksissa. Koulutukseissa ensimmäinen tunti on alustusta aiheeseen ja toinen tunti on varattu keskusteluun, kysymyksiin ja harjoituksiin. Koulutukseen osallistujilla on mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä kouluttajalle, joten laitathan kysymyksiä rohkeasti tulemaan.

Koulutuksen hinta on liiton jäsenille 25 euroa/koulutus. Muille hinta on 50 euroa/koulutus. Huom. Kysy työnantajaltasi, maksaako työnantaja tämän koulutuksesi!

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

Lisätiedot: pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.