Urheilutoimittajain Liitto järjestää urheilutoimittajille yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa koulutuksen tiistaina 11. kesäkuuta 2024 klo 14-17. Paikkana on Kuutio Helsingin Keskustakirjasto Oodin 2. kerroksessa, tilaan on esteetön kulku. 

Koulutus on ilmainen, tauon aikana on tarjolla kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Tilaisuudesta ei järjestetä etäyhteyttä. 

Ilmoittautumiset perjantaihin 31.5. mennessä tästä linkistä

Tervetuloa Ihmisoikeusliiton ja Urheilutoimittajain Liiton järjestämään koulutukseen Ihmisoikeudet haltuun urheilutoimituksissa. Koulutukseen on rajoitettu määrä paikkoja. Varmista paikkasi heti ja ota ihmisoikeudet haltuun!

Mistä koulutuksessa on kyse?

Seksuaalinen häirintä, rasismi ja syrjintä, lasten henkinen kaltoinkohtelu, naisten urheilun vähättely, urheilun arvokisoihin liittyvät ongelmat, vammaisten ihmisten yhdenvertainen mahdollisuus urheilla… Ihmisoikeuskysymykset ovat viime vuosina tulleet jäädäkseen urheiluun ja urheilupuheeseen.

Ihmisoikeusliitto on tehnyt yli viisi vuotta hartiavoimin työtä ihmisoikeuksien tuomiseksi suomalaiseen urheiluun. Olemme myös kouluttaneet tähän mennessä yli 600 urheilutoimijaa kattojärjestöistä seuroihin, lajiliitoista urheilijayhdistyksiin. Nyt tarjoamme ainutlaatuisen, keskustelevan koulutuksen urheilutoimittajille!

Koulutuksen aikana saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä ihmisoikeudet ovat? Mitä ihmisoikeudet eivät ole?
  • Kenen tehtävä on turvata ihmisoikeudet urheilussa?
  • Miten toimesta ihmisoikeudet urheilussa vahvistuvat – mistä muutos lähtee?
  • Ihmisoikeudet urheilumediassa?

Ihmisoikeusliiton kouluttajina ja keskustelijoina toimivat:

  • Samuel Bashmakov, Ihmisoikeuksien asiantuntija
  • Tommy Lindgren, Älä riko urheilua -kampanjan asiantuntija
  • Kaari Mattila, Pääsihteeri

Paikalla ovat myös Ihmisoikeusliiton Team Human Rights -vaikuttajaryhmän jäsenet Sini Pyy ja Riku Riski, joilta kuullaan puheenvuorot urheilijana ja ihmisoikeusvaikuttajana. 

Ihmisoikeusliiton asiantuntijoita on mahdollista haastatella välittömästi tilaisuuden jälkeen. Haastattelupyyntöjä voi esittää myös etukäteen.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Lotta Mecklin, lotta.mecklin@ihmisoikeusliitto.fi, puh. +358447420403

Haastattelupyynnöt:
Samuel Bashmakov, samuel.bashmakov@ihmisoikeusliitto.fi, puh. +358447420412