Millaiseen jargoniin ja kuluneisiin sanontoihin urheilutoimittajat sortuvat? Miten suomen kieleen livahtaneisiin vierasperäisiin urheilutermeihin pitäisi suhtautua?

Urheilutoimittajain Liitto järjestää kaikille urheilujournalismista kiinnostuneille kielenhuoltokoulutuksen hybriditapahtumana torstaina 20. lokakuuta 2022 klo 10.00–12.30 Olympiastadionilla Helsingissä (Paavo Nurmen tie 1). Koulutukseen on mahdollista osallistua livenä tai etäyhteydellä (Teams).

Kouluttajana toimii suomen kielen maisteri Ville Eloranta, joka on Helsingin Sanomien toimittaja ja kielenhuoltaja. Eloranta on erikoistunut tekstien editointiin ja kielenhuoltoon, ja hän on toiminut myös suomen kielen lautakunnan jäsenenä.

Tule kuulemaan ja oppimaan, miten voit kehittää omaa journalistista kieltäsi teksteissä ja selostuksissa. Koulutukseen osallistujilla on myös mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä kouluttajalle aiheesta.

Koulutuksen hinta on liiton jäsenille 25 euroa, muille 50 euroa. Huom. Kysy työnantajaltasi, maksaako työnantaja tämän koulutuksesi!

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 30.9. mennessä ja mahdolliset kysymykset kouluttajalle erillisellä ilmoittautumislomakkeella sivun alaosassa. Huom. Lasku toimitetaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse ja ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla lasku. Jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle tai peruu osallistumisensa alle 10 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta, perimme koko osallistumismaksun.

Lisätiedot: pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Ilmoittautumislomake Kielenhuoltokoulutukseen 20.10.

  • PP dot KK dot VVVV