Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous pidettiin 1. lokakuuta Urheilumuseon tiloissa Olympiastadionilla. Hallituspaikoille ei ole ollut tunkua miesmuistiin, mutta nyt ehdokkaita riitti yli tarpeen. Äänestyksen tuloksena HUT:n hallitus sai kolme uutta jäsentä.

Helsingin Urheilutoimittajien edellinen vuosikokous oli pidetty maaliskuun 2020 alussa eli juuri ennen koronarajoitusten alkamista. Etäkokousta ei tarvinnut järjestää. Tämän vuoden vuosikokous tosin lykkääntyi noin seitsemällä kuukaudella normaalista aikataulusta, mutta kokoontumisrajoitusten lievennyttyä kokous päästiin pitämään ”perinteisin menoin”.

Puhetta vuosikokouksessa johti Kari Mänty, sihteerin tehtävät hoiteli Jani Merimaa. Suhteellisen yllätystäyteisessä tilaisuudessa HUT:n puheenjohtajana valittiin yksimielisesti jatkamaan Matti Hannula. Hän on johtanut Urheilutoimittajain Liiton suurinta paikalliskerhoa keväästä 2015 lähtien ja oli kevään 2019 kokouksessa ilmoittanut, ettei tule olemaan enää kolmannen kaksivuotiskautensa päätyttyä käytettävissä. Tämän vuoden vuosikokouksen siirryttyä syksyyn ja seuraajakysymyksen sitä myöten pitkistyttyä ja mutkistuttua Hannula päätti kuitenkin suostua muun hallituksen esitykseen hänen jatkokaudestaan.

– Vallinneessa tilanteessa katsoin itsekin sen järkevimmäksi ratkaisuksi, Hannula perustelee suostumistaan.

Tiukka äänestystulos

Erovuoroisista hallitusjäsenistä Eveliina Makkonen ja Jani Merimaa eivät pyrkineet jatkokaudelle. Muista erovuoroisista Taru Nyholm säilytti paikkansasaatuaan 14 ääntä. Sen sijaan Antti Salon (9 ääntä) kuuden vuoden mittainen rupeama HUT:n hallituksessa päättyi.

Erovuorossa eivät olleet Esko Hatunen, Tapio Keskitalo, Matti Lehtisaari ja Jarmo Niemenkari.

Uusiksi hallitusjäseniksi äänestettiin STT-Lehtikuvan valokuvaaja Markku Ulander (18 ääntä), Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen (17) ja porvoolaisen Uusimaa-lehden urheilutoimittaja Timo Pasanen (16). Uudeksi hallitusjäseneksi oli ehdolla myös tietokirjailija, Urheilutoimittajain Liiton entinen puheenjohtaja Kalle Virtapohja, mutta hänen äänisaaliinsa (12) ei riittänyt valituksi tulemiseen.

Markku Ulander (vas.), Juha Matti Holopainen ja Timo Pasanen ovat HUT:n uudet hallitusjäsenet.

HUT:n vuosikokouksessa käytiin odotetusti ajoittain kiivastakin keskustelua Urheilutoimittajain Liiton pressikorttiuudistuksesta ja jäsenetujen päivityksestä. Puheenvuoroissa oltiin sekä puolesta että vastaan. Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen perusteli tehtyjä päätöksiä ja toimenpiteitä perusteellisesti.

Teksti ja kuva: Matti Hannula