Urheilutoimittajain Liiton hallitus palkitsi Lapin Kansan Kari Pyykön Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Tunnustus jaettiin liiton ja Suomen Urheilugaalan yhteisessä urheilun arvostuksen päivässä 7. joulukuuta 2023 Helsingissä.

Jukolasta Jukolaan ja himpun verran pitempäänkin kesti Pyykön ansiokas urheilutoimittajaura Lapin Kansassa. Jukolan viesti järjestettiin ensimmäisen kerran Rovaniemellä 1980 ja toisen 2021.

Uutistoimittajana Lapin Kansassa 1978 aloittanut Pyykkö pääsi urheilutoimitukseen siirryttyään lähes ensi töikseen kirjoittamaan Ounasvaaran yöttömässä yössä järjestetystä Jukolan viestistä.

Kun eläkeikä alkoi häämöttää Pyykkö viestitti, että haluaa hoitaa Rovaniemelle ja Mäntyvaaraan vuodeksi 2020 myönnetyn Jukolan viestin ennen kuin siirtyy oloneuvokseksi. Jukolan viestin ajankohta siirtyi pariinkin otteeseen, mutta toive toteutui elokuussa 2021.

Reilut pari vuotta tuon suunnistuksen suurtapahtuman jälkeen Kari Pyykkö veti vielä Lapin Kansan urheilutoimitusta. Työuran pituudeksi kertyi huikeat 47 vuotta.

Pyykkö on pitänyt huolta, että lappilaiset urheilijat, urheilusaavutukset ja ilmiöt ovat saaneet ansaitsemansa palstatilan Lapin Kansassa. Urheilun seuraaminen on ollut hänelle sekä työ että harrastus. Lapin Urheilutoimittajakerhon pikkujouluissa ja muissa tilaisuuksissa Pyykkö on lähes poikkeuksetta vienyt voiton urheilutietokilpailuissa.

Lapin Urheilutoimittajakerhon jäsen Kari on ollut koko urheilutoimittajauransa ja kuulunut kerhon hallitukseen muun muassa varapuheenjohtajan roolissa. Urheilutoimittajain Liitto on muistanut Karia hopeisella ansiomerkillä 2003 ja kultaisella