Vuosi 2020 on ollut erilainen joka suhteessa – myös urheilun saralla. Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -äänestys toteutuu kuitenkin normaaliin tapaan.

– Vuoden urheilija -valinnalla haluamme tänäkin vuonna nostaa urheilun arvostusta, joten äänestys toteutetaan kuten ennenkin. Koska urheilutapahtumia on ollut poikkeuksellisen vähän, näkyy erilainen urheiluvuosi äänestyksessä hieman suppeammassa ehdokaslistassa kuin vuosi sitten. Urheilutoimittajain Liiton valinnoilla – Vuoden urheilija, Vuoden valmentaja, Vuoden joukkue, Vuoden nuori urheilija – olemme omalta osaltamme nostamassa urheilun arvostusta ja tuomassa oman arvokkaan panoksemme Urheilugaalaan, kertoo Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kari Linna.

Koronapandemia vei lähes kokonaan arvokilpailut ja kansainväliset kilpailut kalenterista, joten Vuoden urheilija -valiokunta haki ehdokasasettelussa tänä vuonna kovia suorituksia muun muassa kotimaan kilpailuista ennätyksineen ja saavutuksineen. Tämänvuotiselta Vuoden urheilija -ehdokaslistalta löytyy kolme (3) naista ja kaksitoista (12) miestä.

– Valiokunta korosti valinnoissaan edelleen menestystä, mutta myös ennätyksiä sekä entiseen tapaan lajin kansainvälisyyttä ja tunnettuutta, kertoo Vuoden urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula.

– Ehdokaslista lyheni huomattavasti, mutta saimme kuitenkin kokoon kattavan kokonaisuuden ja myös monipuolisen lajivalikoiman. Ehdokaslistan lisäksi jokainen äänestäjä voi edelleen sijoittaa listalle myös yhden oman ehdokkaansa, mutta vain niistä lajeista, joissa tänä vuonna lajien parhaat urheilijat valitaan.

Ehdokkaat on julkistettu Vuoden urheilija -äänestyksen omilla verkkosivuilla osoitteessa www.vuodenurheilija.fi. Äänestys alkaa 14.12. klo 12.00 ja päättyy 30.12. klo 23.59 (Suomen aikaa). Äänestysoikeus on kaikilla Urheilutoimittajain Liiton ja sen paikalliskerhojen jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä.

Vuoden urheilija -äänestys: www.vuodenurheilija.fi
Äänestysohjeet: www.vuodenurheilija.fi/aanestysohjeet
Vuoden urheilija -valiokunta: www.vuodenurheilija.fi/vuoden-urheilija-valiokunta