Urheilutoimittajain Liiton hallitus on valinnut Vuoden tiedottajaksi Hiihtoliiton viestintäpäällikön Soili Hirvosen.

Hirvonen on toiminut Hiihtoliiton viestintäpäällikkönä vuodesta 2015 lähtien, mutta hän tuli mukaan hiihdon viestintätehtäviin jo vuonna 2007, jolloin hän aloitti viestintä- ja tapahtumatoimisto JKPromo Oy:ssä vastaten mm. Rukan Nordic Openingin ja alppihiihdon Levin maailmancupin mediapäällikön tehtävistä.

Hirvonen vastaa pohjoismaisista lajeista, joista tiedottaminen on kattavaa ja kiinnostavaa. Medialle ovat tulleet tutuiksi perinteiset tiedotteet ja myös sähköinen viestintä. Esimerkiksi urheilijoiden kommentit löytyvät äänitteinä nopeasti ja kattavasti kilpailujen jälkeen Hirvosen hyvän tiedotustiimin ansiosta. Pohjoismaisissa lajeissa – maastohiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä – kilpaillaan ja leireillään ympärivuotisesti, mutta Hirvosen tiimi on pystynyt vastaamaan haasteisiin.

Hiihtoliiton viestinnän kokonaisvastuu on nostanut Hirvosen pöydälle myös ruohonjuuritason toimintaa, sillä esimerkiksi Lumilajit Liikuttavat -konsepti on tehnyt lumilajeja tunnetuksi joka puolella Suomea. Lasten ja nuorten liikunnan huomioinen on tuonut Hiihtoliitolle kansainvälistäkin tunnustusta, sillä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on arvostanut suomalaiset kahdesti FIS SnowKidzAward -palkinnon voittajaksi.

Koko liikkujan polku lapsuuden liikkujasta huippu-urheilijaksi on lähellä Soili Hirvosen sydäntä. Myös vapaa-ajan täyttävät lumilajit: hänen kaksi tytärtään harrastavat Lahden Hiihtoseuran väreissä hiihtoa ja mäkihyppyä. Vuoden tiedottajan oma urheilijatausta taas on freestyle-hiihdossa, jossa Hirvonen on ollut parhaimmillaan maailmancupin osakilpailussa kuudentena. Lisäksi hän on edustanut Suomea kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa.