Urheilutoimittajain Liitto ja Urheilugaala ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Vuoden Urheilija julkistetaan jatkossakin Urheilugaalassa vuosien 2021–2023 aikana.

Urheilutoimittajain Liiton jäsenet ovat äänestäneet Vuoden Urheilijan jo vuodesta 1947 lähtien. Pitkä perinne on tuonut tittelille suurta arvostusta ja vuosittainen äänestys on yksi vuoden kohokohdista. Urheilugaalan kanssa yhteistyötä on takana yli kymmenen vuotta.

– Pitkä ja hyvin toiminut yhteistyö saa jatkoa, ja Vuoden Urheilija saa ansaitsemansa tapahtuman tulevienkin vuosien osalta, sanoo Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kari Linna.

– Monivuotinen sopimus takaa hienot mahdollisuudet yhteistyön syventämiseen ja kehittämiseen.

Vuoden Urheilija -palkinnon lisäksi kaikki muutkin Urheilutoimittajain Liiton palkinnot – Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Vuoden Nuori Urheilija – jaetaan jatkossakin Urheilugaalassa.

Urheilugaala näkee merkityksellisenä yhteistyön jatkumisen Urheilutoimittajain Liiton kanssa. Kaikki Urheilugaalan palkitseminen pohjautuu urheilun arvostuksen lisäämiseen yhteiskunnassamme.

– Urheilutoimittajain Liiton palkintoluokat luovat pitkällä perinteellään kunnioitettavan kivijalan Urheilugaalan muun palkitsemisen lisäksi, sanoo Suomen Urheilugaalan hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio

– Olemme iloisia, siitä että Urheilutoimittajain Liitto on tehnyt merkittäviä uudistuksia niin äänestyslistauksiin kuin äänestystapojen modernisointiinkin liittyen, jatkaa Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Urheilugaala ja Urheilutoimittajain Liitto vahvistavat yhteistyötään ja yhteistä viestintää tulevien vuosien aikana. Seuraavaa Urheilugaalaa juhlitaan 14.1.2021 Helsingissä, Hartwall Arenalla. 

www.vuodenurheilija.fi
www.urheilugaala.fi