Urheilutoimittajain Liiton hallituksen muodostama raati on valinnut Vuoden urheilujutuksi YLE:n Riikka Smolander-Slotten tutkivan jutun rytmisen voimistelun epäasiallisesta valmennuskulttuurista. Tunnustustus jaettiin liiton ja Suomen Urheilugaalan yhteisessä urheilun arvostuksen päivässä 7. joulukuuta 2023 Helsingissä.

Riikka Smolander-Slotten tutkiva juttu paljastaa rytmisen voimistelun valmennuskulttuurin epäkohtia ja sen voi todeta olevan yhteiskunnallisestikin merkittävä. Juttu nostatti ison kansallisen keskustelun urheilun epäasiallisesta käytöksestä ja Smolander on käynyt puhumassa aiheen tiimoilta myös ulkomailla. Ansiokkaasti tehdyn jutun merkittävyyttä nostaa myös se, että aihe on poikinut lukuisia jatkojuttuja myös muissa medioissa ja epäasiallinen käytös urheilussa on aiheena pysynyt pinnalla vielä vuotta myöhemminkin.

Smolander-Slotten tuottama juttu rytmisen voimistelun epäasiallisesta valmennuskulttuurista julkaistiin jo vuosi sitten, mutta äänestysaikataulullisista syistä sitä ei ehditty ottaa huomioon viime vuoden palkitsemistilaisuudessa.