MTV:n Kasperi Kunnas on Vuoden urheilujournalisti 2023. Valinnan teki Urheilutoimittajain Liiton hallitus. Tunnustus jaettiin liiton ja Suomen Urheilugaalan yhteisessä urheilun arvostuksen päivässä 7. joulukuuta 2023 Helsingissä.

Kasperi Kunnas on työskennellyt MTV Urheilussa yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on vahva tausta kirjoittavana toimittajana, sillä ensimmäiset vuotensa Kunnas työskenteli puhtaasti verkkotoimittajana. Jo tuolloin kynä oli persoonallinen, ja hän on sittemmin onnistunut siirtämään samanlaisen otteen myös tv-juttuihinsa. Kunnaksella on MTV Urheilussa monipuolinen rooli toimittajana, ankkurina, haastattelijana, sekä ajoittain myös uutispäällikkönä.

36-vuotias Kasperi Kunnas hoitaa laadukkaasti roolin kuin roolin, mutta erityisen vahvasti hän erottuu edukseen tv-jutun tekijänä. Kunnakselle voi huolettaa antaa sisällöltään haastavia aiheita, sillä hänellä on kyky koota olennaiset palaset loogiseksi kokonaisuudeksi, myös aikataulupaineessa. Tämä on kulunut sanonta, mutta pitää erityisen hyvin paikkansa Kasperin kohdalla – hän on valmentajan unelmapelaaja.

Kunnas tunnetaan MTV Urheilun Twitter (X-palvelu) -aktiivina, mutta perheenperustaminen lienee hidastanut hieman tahtia hurjimmista vuosista. Tahti parketeillakin lienee hieman hidastunut, mutta koripallo on Kasperille kenties se rakkain urheilumuoto, kertoo Kunnaksen esihenkilö Teemu Niikko. 

“Meidänkin ensikohtaamisemme tapahtui korisparketilla jo vuosia ennen kummankaan MTV-uraa, kun Kasperi tuomaroi ottelun, jossa itse pelasin. Seepra ei kaivannut heinää – Kasperi vihelsi loogisen kokonaisuuden myös alasarjan onnettomasta koripallo-ottelusta”, kertoo Niikko.

Kunnas on monipuolinen urheilun seuraaja, mikä näkyy hänen tuotannossaan. Vuosien mittaan hänen työnsä esimerkiksi jääkiekon, formuloiden ja koripallon parista on ollut vakuuttavaa. 

“Urheilutoimittajan on pystyttävä ja osattava tehdä juttu aiheesta kuin aiheesta”, on Kasperi Kunnas itse asettanut tavoitteekseen, missä hän on onnistunutkin palkintonsa arvoisesti.