Haluatko kuulua urheilujournalistien yhteisöön? Haluatko kehittää osaamistasi ja verkostoitua kollegoiden kanssa? Liity Urheilutoimittajain Liiton jäseneksi! Kaikki huhtikuun loppuun mennessä A-jäseniksi liittyneet saavat jäsenyyden ilman liittymismaksua (normaalisti 30 euroa).

Urheilutoimittajain Liitto kokoaa urheilujournalistit yhteen, tarjoaa alan koulutusta ja auttaa jäseniään kehittämään osaamistaan, verkostoitumaan ja saamaan arvostusta. Liitto ylläpitää suomalaista urheilun ja urheilujournalismin arvostusta palkitsemalla Vuoden urheilujournalistin, Vuoden urheilujutun, Vuoden digitaalisen hitin ja Vuoden tiedottajan sekä jakamalla Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen liiton omassa palkitsemistilaisuudessa, Urheilujournalismin illassa. Liitto valitsee myös vuosikymmenten perinteellä Vuoden urheilijan.

A-jäsenyys tuo monia etuja

Urheilutoimittajain Liiton jäsenet ovat urheilusta kirjoittavia, kuvaavia ja sitä selostavia urheilujournalisteja. Liiton jäsenyys perustuu ammattiin, ei esimerkiksi koulutukseen. Jäseninä on myös alan opiskelijoita.

Liiton A-jäseniä ovat ammattimaisesti päätyönään urheilujournalismin parissa toimivat henkilöt. Liiton opiskelijajäseniä ovat journalistiseen, urheiluun liittyvään ammattiin opiskelevat henkilöt. Liiton paikalliskerhojen B-jäseniä ovat urheilujournalismin parissa säännöllisesti sivutoimisesti työskentelevät henkilöt.

A-jäsenenä saa monia etuja, mm.:

– saat pressikortin, jolla osoitat olevasi ammattimainen urheilujournalisti käyttäessäsi sitä työtehtävissäsi

– voit hakea monissa urheilun suurtapahtumissa akkreditointiin vaadittavan kansainvälisen urheilutoimittajien liiton (AIPS) AIPS-pressikortin, joka on voimassa aina kaksi vuotta kerrallaan

– saat kotiisi/työpaikalle laadukkaan Fair Play -lehden, jonka monipuolinen sisältö keskittyy urheilujournalismiin ja alan ajankohtaisiin aiheisiin

– voit osallistua liiton tarjoamiin koulutuksiin ja tapahtumiin pääsääntöisesti maksutta tai edulliseen hintaan

– olet oikeutettu osallistumaan vuosittain Vuoden urheilija -äänestykseen

– voit hakea koulutusapurahaa ja saat liiton neuvottelemia alennuksia (mm. vakuutukset)

A-jäsenen jäsenmaksu on 62 euroa/vuosi ja uusien A-jäsenten liittymismaksu on 30 euroa. Opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 32 euroa/vuosi ja uusien opiskelijajäsenten liittymismaksu on 15 euroa. B-jäsenten jäsenmaksu on paikalliskerhokohtainen.

Liity jäseneksi: Hakulomake.