Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastissa puhutaan urheilijan ja median välisestä suhteesta sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Minkälaisena huippu-urheilijat kokevat tämän päivän urheilujournalismin ja minkälaisia muistoja Vuoden urheilija -valinta urheilijoissa herättää. Ajankohtaisten aiheiden parissa keskustelevat eri vuosien Vuoden urheilijat Leo-Pekka Tähdestä Teemu Pukkiin.

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on purjelautailun olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén. Vuoden urheilijaksi vuonna 2012 valittu Petäjä-Sirén iloitsee, että koronavuodesta huolimatta purjelautailun EM- ja MM-kilpailut saatiin järjestettyä. Koronavuosi toi myös harjoitteluun paljon uutta ja positiivista, joten ajatukset kohti Tokion olympialaisia ovat innokkaan odottavaiset. Vuoden urheilija -keskustelu käy vuosittain vilkkaana etenkin sosiaalisessa mediassa. Petäjä-Sirénin mielestä lajien vertailu on erittäin vaikeaa, joten urheilijoiden suoritusten vertailu menee sosiaalisessa mediassa välillä liikaakin tunteisiin, eikä keskusteluun voi suhtautua liian tiukkapipoisesti.

Podcastin toteutuksesta vastaavat Urheilutoimittajain Liiton Nina Jakonen ja Esko Hatunen. Yhteistyössä mukana Haaga-Helian ammattikorkeakoulu.

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcast: Tuuli Petäjä-Sirén.