Urheilujournalismin ytimessä.

Urheilutoimittajain Liitto on urheilusta kirjoittavien, kuvaavien ja sitä selostavien journalistien valtakunnallinen etujärjestö.

Ajankohtaista

 • In memoriam Asko Tanhuanpää 1957-2022

  In memoriam Asko Tanhuanpää 1957-2022

  Toimittaja Asko Tanhuanpää, 64, kuoli 20. tammikuuta äkilliseen sairauskohtaukseen. Tanhuanpää toimi pitkään toimittajana eri lehdissä, kuten raumalaisessa Länsi-Suomessa ja Satakunnan …Lisää...
 • Vuoden urheilija 2021: Matti Mattsson

  Vuoden urheilija 2021: Matti Mattsson

  Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija 2021 -äänestyksen voitti uimari Matti Mattsson. Hän sai 2104 pistettä ja 139 ykkössijaa. Matti Mattsson (s. 5.10.1993, …Lisää...
 • Vuoden valmentaja 2021: Tuomas Sammelvuo

  Vuoden valmentaja 2021: Tuomas Sammelvuo

  Vuoden valmentajaksi 2021 äänestettiin Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Venäjän olympiakomitean joukkueen Tokiossa lentopallon olympiahopealle päävalmentajana luotsannut Tuomas Sammelvuo. Sammelvuo sai Vuoden valmentaja …Lisää...

Fair Play -lehti

Fair Play -lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se toimii jäsenistön ammatillisena jäsenlehtenä. Lehdessä keskitytään urheilujournalismiin ja alan ajankohtaisiin aiheisiin. Vuoden viimeisessä Fair Play -juhlanumerossa nostetaan vahvasti esille Vuoden Urheilija ­äänestystä.

Vuoden urheilija

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden urheilijan vuodesta 1947 alkaen. Valinnalla ylläpidetään urheilun ja urheilujournalismin arvostusta. Valinnan takana ovat ammatikseen monipuolisesti urheilua seuraavat ja äänestykseen oikeutetut jäsenet. Perinteisen ja arvostetun tittelin voittaja julkistetaan vuosittain tammikuisessa Urheilugaalassa.
3 days ago
Uusimmassa Fair Play -lehdessä Pentti Salmen kirja-arvio @VoltaireMorttin kirjoittamasta Teemu Rannikko – Pelin tekijä -kirjasta: Elämäkerta ja oppikirja.
#fairplaylehti #urheilutoimittaja #kirja #koripallo @teemurannikko
@DocendonKirjat https://t.co/BGUYfxMoaB https://t.co/Qj4tgpDXYR
Urheilutoimitus photo
3 days ago
Pekingin talviolympialaiset kiehtovat myös kielellisesti. @Kotus_tiedotus on julkaissut ohjeen, jossa käydään läpi kisapaikkojen nimiä. Lue lisää #fairplaylehti Kieli pelittämään -palstalta.
#urheilutoimittaja #urheilujournalismi #kielipelittämään #media https://t.co/BGUYfy3Zzb https://t.co/H6amsl8kSX
Urheilutoimitus photo
3 days ago
Urheilutoimittajain Liiton hallituksen jäsen @TaruNyholm kirjoittaa #fairplaylehti kolumnissaan journalismin merkityksestä: "Viestintä loooooves journalismi".
📸 Johanna Kinnari/Genero Oy
#urheilutoimittaja #urheilujournalismi #kolumni #viestintä https://t.co/BGUYfy3Zzb https://t.co/aRaMpwJYEf
Urheilutoimitus photo