Fair Play -lehti: Kiireellä kiitettävää
4.6.2020 11:16 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kiireellä kiitettävää

Jalkapalloon erikoistunut Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen pani toimeksi, kun syystalvesta alkoi käydä yhä selvemmäksi, että Suomen miesten maajoukkue selviytyy ensi kerran karsinnoista arvokisoihin. Virtanen kyhäsi taipaleesta kirjan kasaan suhteellisen tiukalla aikataululla. Julkaisuvalmista oli jo maaliskuun alussa.

On kunnioitettavaa, että kiire ei juurikaan näy lopputuloksessa. Ja kun Virtanen on seurannut maajoukkuetta läheltä jo vuodesta 2014, hän on todella päässyt lähelle suurinta osaa pelaajista ja valmennustiimistä.

Mainion kontrastin tuo, kun kirja alkaa Mixu Paatelaisen kiukuttelulla Unkarille hävityn EM-karsintaottelun jälkeen kesäkuussa 2015 ja päättyy kronologiselta osaltaan joulukuussa 2019 kirjattuihin Markku Kanervan tuntemuksiin otsikolla Unelmasta tulee totta.

Nuo vajaan viiden vuoden takaiset kiukuttelut jäivät Paatelaisen viimeisiksi tunteenpurkauksiksi Suomen päävalmentajana. Paatelaisen ja Kanervan varsinaisen päävalmentaja-aikakauden väliin mahtui vielä Hans Backen katastrofivuosi 2016, jonka pohjalta tuoretta saavutusta oli yhä vaikeampi vielä pari vuotta sitten ennakoida.

Kanervan henkilökohtaisen panoksen merkityksellisyydestä menestyksessä voi arvioida monelta kantilta. Hän on joka tapauksessa ollut se liima, jolla kunniallisemmille poluille päästiin, ensin Kansojen liigan lohkovoitolla ja sitten tuloksellisesti riittävän hyvillä EM-karsintapeleillä. Virtanen tuo kuitenkin kirjassaan hienosti esiin koko laajan valmennustiimin merkityksen. Eritoten vastustajien etukäteistarkkailuun erikoistunut Toni Korkeakunnas tuntuu jääneen mediassa aivan liian vähälle huomiolle hänen panoksensa tärkeyteen nähden.

Lue lisää Matti Hannulan kirjoittamasta Oi Suomi on! -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat