Fair Play -lehti: Maakuntakierros alkuun suurimmista paikalliskerhoista
2.6.2020 16:12 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Maakuntakierros alkuun suurimmista paikalliskerhoista

Urheilutoimittajain Liitto sai vuodelle 2020 opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta, jolla toteutetaan liiton paikalliskerhoihin kohdistuva maakuntakierros. Koronavirus iski Suomeen maaliskuun puolivälissä, mutta sitä ennen kohtaamisia ehdittiin toteuttaa kaikissa suurimmissa paikalliskerhoissa.

Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen kävi helmi-maaliskuun aikana vierailemassa suurimmissa paikalliskerhoissa: Seinäjoella, Helsingissä, Turussa, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Rovaniemellä.

– Anti oli erittäin positiivinen, ja kohtaamiset todettiin molemmin puolin erittäin tarpeellisiksi.

– Tavoitteena oli, että ehdin kevään aikana kiertää ainakin suurimmat paikalliskerhot ja pienemmät ovat vuorossa sen jälkeen. Koronavirus toi omat muutoksensa suunnitelmiin, mutta onneksi päästiin kuitenkin jo alkuun, kertoo Jakonen.

Maakuntakierroksen tarkoituksena on vaihtaa kuulumiset eli kartoittaa paikalliskerhojen toimintaa ja samalla myös kertoa liiton tämänhetkisestä toiminnasta ja tulevaisuuden visioista. Tavoitteena on saada selkeä käsitys paikalliskerhojen tilanteesta ja käydä aktiivista keskustelua liiton uudesta strategiasta ja tulevaisuuden visioista. Maakuntakierrosta ei ole koskaan aiemmin toteutettu, joten tarve on yleiselläkin tasolla suuri.

Urheilujournalismin arvostus uudelle tasolle

Koronavirus toi muutoksia myös urheiluun, kun kaikki tapahtumat peruttiin tai siirrettiin. Urheilutoimituksissa on jouduttu uuden eteen, kun tulosurheilu loistaa poissaolollaan. Kevät on tuonut esille myös urheilujournalismin arvostelijoita, joiden mielestä urheilujournalismia ei tarvita ollenkaan, kun ei ole tapahtumiakaan.

Paikalliskerhoissa urheilujournalismin ja urheilutoimittajien arvostuksen puute on huomattu jo ennen koronaviruksen rantautumista Suomeen.

– Selkeä viesti oli myös se, että liiton on tehtävä entistä enemmän töitä urheilujournalismin ja urheilutoimittajien arvostuksen lisäämiseksi.

Miten se sitten toteutetaan?

– Ei ainakaan lopettamalla urheilujournalismia, vaikka tapahtumia ei olisikaan!

– Tulosten takaa löytyy aina ihmisiä. Urheilijoita, valmentajia, tuomareita, seuroja, lajiliittoja... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon. Nyt on urheilutoimituksilla ja urheilutoimittajilla mahdollisuus avata ovia uudenlaiseen urheilujournalismiin entistä laajemmin – sille on kysyntää, niin kuin tämä kevät on näyttänyt.

– Liitto pyrkii osaltaan kouluttamaan jäsenistöään omilla koulutuksillaan niin ammatillisesti kuin ajankohtaisilla aiheilla urheilun ja urheilujournalismin parista. Fair Play -lehden sisällöissä on keskitytty vahvasti nostamaan ajankohtaisia urheilujournalismiaiheita, joilla pyritään sekä nostamaan että kehittämään urheilujournalismin arvostusta.

– Syksyn Urheilutoimittajapäivät tulee myös olemaan yksi merkittävä ja mielenkiintoinen koulutustilaisuus urheilujournalismin murroksesta, joten odotan sinne runsasta osanottoa, sanoo Jakonen.

Lue lisää maakuntakierroksesta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat