Fair Play -lehti: Mäntyharjulainen reissumies palkittiin Vuoden urheilutoimittajana
29.5.2020 14:17 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Mäntyharjulainen reissumies palkittiin Vuoden urheilutoimittajana

Sana reissumies kuvaa osuvasti Vuoden urheilutoimittajaksi valittua freelancertoimittajaa Pasi Peltolaa. Peltola asuu perheineen eteläsavolaisessa Mänty harjussa, mutta ainakaan talviseen aikaan häntä ei juurikaan sieltä tavoita. Hän on liikkeellä joko kotimaassa tai maailmalla.

Talvet Peltola urakoi jääkiekon kotimaisissa liigaotteluissa. Hän avustaa useiden maakuntien lehtiä ja koostaa otteluraportteja Suomen Tietotoimistolle (STT:lle). Samasta ottelusta syntyy useita juttuja, eri asiakkaille sorvataan vaihtoehtoisia näkökulmia.

– Heti kun liigan ottelukalenteri ilmestyy, lyön omaan kalenteriini KooKoon, Jukurien, SaiPan ja Pelicansin kaikki kotipelit – siis yhteensä 120 kamppailua. Tulee tietysti päällekkäisyyksiä, joten jäljelle jää reippaat 80 ottelua. Lisäksi mukaan tulee Helsingin (HIFK), Jyväskylän (JYP) ja Kuopion (KalPa) otteluita, Peltola kuvailee urakointiaan.

– Olen siinä mielessä vanhan ajan toimittaja, että teen juttujani pitkälti seuraavana aamuna ilmestyviin sanomalehtiin. En siis tee juttuja pelkästään nettisivuille. Tietysti esimerkiksi STT:n jutut ilmestyvät saman tien luettaviksi monien lehtien nettisivuille.

Kesäillat puolestaan vierähtävät usein kotimaan pesäpallokentillä.

– Teen ennen kaikkea miesten Superpesistä. Kouvolan, Hyvinkään ja Imatran ottelut ja kierrosraportit STT:lle. Lisäksi olen tehnyt vierailuja Kankaanpäähän, Siilinjärvelle ja Pohjanmaalle, aikoinaan itsekin pesäpalloa viitisentoista vuotta pelannut Peltola listaa. Rinnalla kulkee kotimainen jalkapallokin, Veikkausliigasta mies hoitelee FC Lahden kotiottelut ja kirjoittaa Ykkösenkin taistoista.

Korona pysäytti reissumiehen

Näin keväiseen aikaan Peltola on tavannut viettää pitkiäkin aikoja ulkomailla. Tämä oli tarkoituksena tänäkin vuonna, mutta koko maailman maaliskuussa yllättänyt koronaviruspandemia pysäytti reissumiehen.

– Juuri ennen rajojen sulkeutumista ehdin käydä maaliskuussa Englannissa. Suunnitteilla oli matkoja Englantiin, Walesiin, Espanjaan ja vaimon kanssa matka Singaporeen, mutta kaikki menivät kiville, Peltola harmittelee.

Töiden puolestakaan ei hyvältä näytä, kun palloilusarjat eivät pyöri, eikä muitakaan urheilutapahtumia ole voitu järjestää.

– Kalenterini on totaalisen tyhjä vähintään juhannukseen saakka. Toivotaan, että miesten Superpesiksessä saataisiin pelattua edes yksinkertainen runkosarja, Peltola viittaa kesäiseen ykköslajiinsa.

Mäntyharjun mökille on matkaa parikymmentä kilometriä. Tänä poikkeuksellisena keväänä mökkilaiturilta avautuvat kauniit järvimaisemat ovat arvokkaampi rauhoittumispaikka kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Lue lisää Pasi Peltolan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.


– Kalenterini on totaalisen tyhjä vähintään juhannukseen
saakka. Toivotaan, että miesten Superpesik sessä
saataisiin pelattua edes yksinkertainen runkosarja,
Pasi Peltola viittaa kesäiseen ykköslajiinsa.
Kuva: Matti Hannula.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat