Oulun OP:n Taitaja-stipendi Matti Hannukselle
17.11.2009 9:23 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat Oulun OP:n Taitaja-stipendi Matti Hannukselle

Oulun OP:n vuoden 2009 Taitaja-stipendillä palkittiin oululainen toimittaja ja urheilukirjailija Matti Hannus.

Vuosittain jaettavalla Taitaja-stipendillä huomioidaan ja palkitaan Oulun seudun huippuosaajia. Vuoden 2009 Taitaja-stipendin luovuttivat viestintäministeri Suvi Lindén, Oulun OP:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, kauppaneuvos Taisto Riski, hallituksen puheenjohtaja, kanslianeuvos Hannu Pietilä ja toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo. Arvoltaan 8 000 euron stipendi jaettiin kutsuvierastilaisuudessa maanantaina 16.11.2009 nyt kymmenettä kertaa.

Matti Hannus kirjoitti ylioppilaaksi Oulun lyseosta vuonna 1966 ja valmistui Oulun yliopistosta vuonna 1970 pääaineenaan englantilainen filologia. Työskenneltyään vuosia opettajana toimittajan ura vei hänet mennessään.

Hannuksen urheilutoimittajan ura lähti käyntiin vuoden 1976 Montrealin olympialaisista. Noihin aikoihin perustettu Juoksija-lehti, jonka toimituskuntaan Hannus edelleen kuuluu, päätti julkaista olympialaisista kirjan. Montrealin olympiakirja myi kuin kuumille kiville ja on edelleen yksi kymmenestä myydyimmästä urheilukirjasta maassamme.

– Kutsumusammatissaan oleva Hannus on julkaissut yhteensä 30 erilaista urheilukirjaa, ja sivussa on syntynyt satoja urheiluaiheisia lehtiartikkeleja, toteaa toimitusjohtaja Timo Levo julkistuspuheessaan. – Hannus on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu toimittaja ja urheilukirjailija, jota voidaan hyvällä syyllä pitää yhtenä maamme johtavista auktoriteeteista alallaan.

Sen lisäksi, että tämän vuoden Taitaja kirjoittaa urheilusta, hän on itsekin urheilija henkeen ja vereen. Hän on juossut maratonin aikaan 2.58.29 ja hänen viikkorutiineihinsa kuuluvat juoksulenkit metsässä kolmisen kertaa viikossa. Juoksemisen lisäksi Taitaja lataa myös akkujaan myös koripallon, hiihdon, vanhojen elokuvien ja kirjallisuuden parissa.

Hannuksen uusin kirja, 1950-luvun huippujuoksijoiden Olavi Salsolan, Olavi Salosen ja Olavi Vuorisalon yhteinen elämäkerta, ilmestyy vielä marraskuun aikana.

Tietoa Taitaja-stipendistä
Taitaja-stipendi on Oulun OP:n 8 000 euron arvoinen huomionosoitus, joka jaetaan vuosittain syksyllä. Stipendin tarkoitus on huomioida ja palkita Oulun seudun monipuolista huippuosaamista. Stipendin saaja on Oulun seudulta oleva tieteen, taiteen, kulttuurin tai urheilun saralla työskentelevä yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on tehnyt työllään ja osaamisellaan kotiseutuaan myönteisellä tavalla tutuksi.

Stipendi jaetaan nyt kymmenettä kertaa. Stipendiä ei haeta, vaan saaja valitaan harkinnan perusteella.

Taitaja-stipendityöryhmän jäseninä toimivat tänä vuonna maakuntajohtaja Pauli Harju ja kulttuurijohtaja Tuure Holopainen Pohjois-Pohjanmaan liitosta, rehtori Lauri Lajunen Oulun yliopistosta, Oulun läänin maaherra Eino Siuruainen, kulttuurijohtaja Risto Vuoria Oulun kaupungilta, pankin hallituksen puheenjohtaja Hannu Pietilä, hallintoneuvoston puheenjohtaja Taisto Riski ja toimitusjohtaja Timo Levo. Toimikunnan sihteerinä toimi tiedottaja Katja Karjalainen.

Aiemmat stipendin saajat
2000 sopraano Helena Juntunen
2001 käsikirjoittaja-ohjaaja Markku Flink
2002 Oulunsalon kunnan kulttuurisihteeri Kylli Marttila
2003 sisustusarkkitehti, muotoilija Päivi Mikola
2004 Oulun OP:n 90-vuotisjuhlavuosi: tenori Petrus Schroderus sekä tunnustuspalkinto matematiikan lehtori Alli Huovinen Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitokselta
2005 arkkitehti Kaarina Niskala
2006 professori, tekniikan tohtori Juha Kostamovaara Oulun yliopiston sähkö- ja tietotekniikan osastolta
2007 kuvataiteilija, galleristi ja runoilija Terttu Jurvakainen
2008 lääketieteellisen biokemian professori Taina Pihlajaniemi   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat