Rukan maailmancup on vuoden 2017 Urheiluteko
27.1.2018 10:03 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

Oulun Seudun Urheilutoimittajien vuotuisen Urheiluteko-tunnutuksen sai Rukan maailmancup. Kolmipäiväisen tapahtuman järjestäjä Ruka Nordic on pitkäjänteisesti ja lannistumatta luonut Kuusamoon maailmalla arvostetun talviurheilutapahtuman.

Jo 16 vuotta jatkuneella kehitystyöllä on saatu aikaan huippuunsa viritetyt tapahtumapaikat pohjoismaisten hiihtolajien maailmanhuipuille sekä luotu viihtyisät ja tunnelmalliset yleisötilat ja -tapahtumat. Rukan osaaminen on vakuuttanut myös kansainväliset kumppanit ja median.

Noin 750 talkoolaisen voimaan perustuva kisa avasi marraskuun lopussa talviurheilun olympiakauden. Kisaviikonloppuun osallistui ennätysmäärä huippu-urheilijoita 34 eri maasta. Osakilpailuja oli ennätysmäiset 11. Kilpailuista ja oheistapahtumista nautti yli 20 000 katsojaa ja noin 400 median edustajaa.

”Kaksi vuotta sitten kohdattujen ongelmien jälkeen olemme saaneet mäkihyppyladun tekniikan toimivaksi ja tuulipulmat pienemmiksi. Olihan se melkoinen ponnistus saada epäonnistumisen jälkeen kansainväliset verkostot vakuutettua Rukan maailmancupista. Onnistuimme. Nyt olemme saaneet kisasta hyvää palautetta”, kertoo Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Ruka Nordicin taustalla tapahtumajärjestäjänä on Kuusamon Eräveikot, jonka toiminnanjohtaja Linjakumpu on. Linjakumpu kiittää Kuusamon kaupunkia, alueen matkailuyrityksiä ja Suomen Hiihtoliittoa siitä, että ne ovat uskoneet ja satsanneet tapahtuman tulevaisuuteen.

”Tällainen tapahtuma syntyy vain jatkuvan kehitystyön kautta. Kun kisaviikonloppu loppuu, alkaa uuden suunnittelu. Olemme vuosien aikana oppineet paljon ja osaamme tunnistaa kehittämistarpeita. Nyt on myös aika uusia organisaatiota ja jakaa pitkäaikainen tieto ja osaaminen uusien sukupolvien hyödynnettäväksi”, toteaa Ruka Nordicissa alusta lähtien mukana ollut Linjakumpu.

Oulun Seudun Urheilutoimittajien Vuoden urheiluteko -palkinto jaettiin kuudetta kertaa yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa. OSUT haluaa palkinnolla korostaa tulosurheilun ja menestymisen ohessa liikunnan ja urheilullisuuden merkitystä, ruohonjuuritason liikuntatyötä, seuroja ja niiden toimijoiden työtä.

Aiemmat palkinnon saajat: 2012 Samuel Salmi, 2013 Virpiniemen liikuntaopisto, 2014 Raahen harjoitushalli, 2015 Jorma Kontio ja 2016 Kiimingin Kiekko-Poikien Special Hockey.

Palkinnon saaja valitaan vuosittain OSUTin jäsenistön tekemien esitysten pohjalta. Tunnustuksena saajalle luovutetaan kunniakirja ja kuvataiteilija Sanna Koiviston suunnittelema ja toteuttama uniikki taideteos ”Yhteistyö”.

Oulun Seudun Urheilutoimittajien vuoden 2017 tunnustus jaettiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n Urheilugaalassa 26. tammikuuta. Palkinnon luovutti OSUTin puheenjohtaja Kari Linna. Sen vastaanottivat Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Hänninen.


Kuvateksti: OSUTin puheenjohtaja Kari Linna (vas.) ja sihteeri Pekka Räsänen (oik.) luovuttivat palkinnon Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakummulle (2. oik.) ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajalle Tuomo Hänniselle.

Pääkuva: Ruka Nordic
Gaalakuva: Matti Tieksola


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat