OSUT palkitsi KKP Special Hockeyn
6.2.2017 9:51 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

Oulun Seudun Urheilutoimittajat Ry palkitsi Kiimingin Kiekko-Poikien KKP Special Hockey -joukkueen Vuoden 2016 Urheilutekona.

KKP Special Hockey aloitti uraauurtavan työn erityislasten urheilullisuuden ja jääkiekkoharrastuksen mahdollistamiseksi viime vuonna. Joukkueen vastuuvalmentajan ja vanhempien tukiryhmän sydämestä lähtevä into ja positiivisuus sekä intohimo luoda Special Hockeystä valtakunnallinen konsepti ovat vertaansa vailla, todetaan palkintoperusteissa.

OSUT kunnioittaa myös Kiimingin Kiekko-Poikien rohkeutta antaa resursseja ei-kilpaurheilulliselle erityisryhmälle.

Tunnustus jaettiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan Urheilugaalassa lauantaina. OSUTin kumppanina Urheiluteko-palkinnossa on Pohjois-Pohjanmaan Liitto.

Special Hockey on tarkoitettu 9-17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka eivät pysty osallistumaan ”normijoukkueiden” toimintaan. Jokaisella heistä on erilaisia tarkkaavaisuuteen, motoriikkaan tai koordinaatiotaitoihin liittyviä ongelmia tai sairaus.

Alusta lähtien tavoitteena on ollut luoda pysyvä pohja erityislasten harrastukselle Oulun seudulla. Pelaajia on yli 30, ja paikkaa jonottaa useita nuoria. Kaukalo- ja salivuoron lisäksi joukkue treenaa kerran viikossa ulkojäillä.

”Olemme saaneet homman pyörimään hyvin: pelaajat ovat innostuneita ja sitoutuneita. Se on kaikkein tärkeintä. Olemme istuttaneet urheilullisuutta erityislasten arkeen ja antaneet heille mahdollisuuden sosiaaliseen joukkue-elämään”, iloitsee vastuuvalmentaja Janne Käyhkö.
Käyhkön lupaava kiekkoilijan ura katkesi 19-vuotiaana auto-onnettomuudessa tulleeseen vakavaan aivovammaan. Rakkaus jääkiekkoon jäi, ja valmennusuran Käyhkö aloitti 8 vuotta sitten. Kun KKP tarjosi hänelle vetovastuuta erityislasten joukkueesta, Käyhkön ei tarvinnut asiaa miettiä.

”En pysty näkemään mitään parempaa tulevaisuudessa. Tässä työssä saan kikkailla jäällä lasten kanssa sydämeni kyllyydestä minulle rakkaan lajin parissa. Samalla voin innostaa lapsia liikkumaan ja antaa mahdollisuuden onnistumisen kokemuksiin.”

Joukkueenjohtaja Jaana Lauri kertoo, että KKP Special Hockeyn tavoite on olla tulevaisuudessa yksi joukkue muiden vastaavien joukossa. Kiiminkiläisten mukaan erityislasten joukkue on mahdollinen millä tahansa paikkakunnalla.

”Seura antoi meille vastuuvalmentajan resurssin ja jäävuoron. Seura toimii hyvänä keskustelu- ja tukikumppanina. Silti se tärkein voimavara on joukkueen vanhemmissa. He ovat valmiit taustatyöhön, kun näkevät ja kokevat arjessaan sen ilon, joka lapsista jokaisen harjoituksen jälkeen loistaa”, Jaana Lauri kertoo.

Oulun Seudun Urheilutoimittajien Vuoden Urheiluteko -palkinnolla OSUT haluaa korostaa tulosurheilun ja menestymisen ohessa muun muassa liikunnan ja urheilullisuuden merkitystä, ruohonjuuritason liikuntatyötä, seuroja ja niiden toimijoiden työtä.

Urheilutekopalkinto jaettiin nyt viidettä kertaa. Aiemmat palkinnon saajat ovat: 2012 piispa Samuel Salmi Piispan sauvakävely -tapahtuman järjestämisestä, 2013 Virpiniemen liikuntaopisto innovatiivisesta työstä, 2014 Raahen harjoitushalli esimerkillisestä seura- ja talkooyhteistyöstä ja 2015 Pohjoismaiden menestynein raviohjastaja Jorma Kontio.


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat