Petri Runtti maakunnan paras urheilija
13.1.2013 15:28 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

Practical- haulikkoammunnan maailmanmestari Petri Runtti, Range Masters, valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2012 parhaaksi urheilijaksi. Hän saavutti henkilökohtaisen kilpailun lisäksi maailmanmestaruuden joukkuekilpailussa. Henkilökohtaisessa kilpailussa oli 416 ampujaa eri puolilta maailmaa. Practical -ammunta on urheiluammunnan laji, jossa mitataan tarkkuutta, voimaa ja nopeutta.

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalaa vietettiin lauantaina 160 juhlavieraan voimin.

Paloniemet palkittiin

Ruka Slalomia edustava pujottelun nuorten maailmanmestari Santeri Paloniemi valittiin odotetusti viime vuoden nuoreksi urheilijaksi. Paloniemellä on lisäksi hyviä sijoituksia aikuisten MC:sta. Santeria on valmentanut koko hänen ikänsä ajan oma isä Martti Paloniemi.


Martti Paloniemi valittiin hienosta valmennuksesta vuoden 2012 Pohjois-Pohjanmaan vuoden valmentajaksi.

Elämänura-palkinto ensimmäisen kerran

Urheilugaalassa jaettiin ensimmäisen kerran maakunnan elämänura-palkinto. Palkinnon sai Oulun Kärppien perustajajäsen ja kunniapuheenjohtaja Jorma Nykänen. Nykänen (85 v.) on omien sanojensa mukaan ollut mukana Kärppien toiminnassa vasta 67 vuotta.

Nykänen on jääkiekon pioneeri Oulun seudulla ja hän on toiminut Kärppien lisäksi jääkiekon eri luottamustehtävissä kymmeniä vuosia. Oulun tekojääradan ja ensimmäisen jäähallin rakentamiseen Nykänen oli keskeinen vaikuttaja. Häntä pidetään oululaisen jääkiekon isänä.

Hiihtojoukkue voitti jääkiekon

Vuoden joukkueeksi valittiin Oulun Hiihtoseuran naisten pariviestin Suomen mestaruusjoukkue Riitta-Liisa Roponen ja Ruut Vähämetsä. Valinnassa toiseksi jäi Oulun Kärppien Suomen mestaruuden ensimmäisen kerran voittanut naisten joukkue.

Vuoden urheilutapahtuma löytyi Kuusamosta

Viime vuoden urheilutapahtumaksi valittiin Rukan Nordic opening, hiihtolajien Maailman Cupin avauskilpailu. Kuusamon Eräveikkojen 11. kerran järjestämät kisat keräsivät jälleen hiihdon ja mäkihypyn maailman huiput Rukalle vuoden lopulla.

Tapahtuma on suuri yhteistyön ja satojen talkoolaisten ponnistus. Mahtava tunnelma, 20 000 paikalle saapunutta katsojaa, kolme päivää maailman parasta talviurheilua: 10 maailmancupin osakilpailua, lähes 30 maata ja 400 urheilijaa.

Lisäksi Urheilugaalassa palkittiin maakunnallisella Pohjola Palkinnolla Oulun Golfkerho. Liikunnan tasa-arvotyön palkinto ojennettiin Suomen vammaisurheilu- ja liikunta ry:n alueellinen yhdyshenkilö Sari Kuivakselle.

Vuoden Liikuttajaksi valittiin Oulun KunnonLähde vertaisohjaajat. Vuonna 2012 toiminnassa on ollut mukana n. 100 vertaisohjaajaa, jotka liikuttavat yli 65-vuotiaita henkilöitä. Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan yhteistyökumppaniksi valittiin Veho hyötyajoneuvot, Oulu.


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat