Pekka Räsänen iski tarkimmin UL:n golfmestaruuskilpailuissa
8.6.2012 22:05 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

OSUT_golf_jyva.JPG (600 x 243)

UL:n mestartuuskisat pelattiin tänä kesänä Jyväskylän seudun kentillä.

 

UL:n golfmestaruuksista taisteltiin kesäkuun alussa kahdella Jyväskylän seudun kentällä.  Avauspäivänä palloja hukattiin, svingit heiluivat ja fore-huudot kaikuivat pitkin Sippulanniemen peltoja. Tiistaina rehkittiin viisituntinen Muuramen rankalla kentällä.  Pelaajien määrä liikkui päälle neljänkymmenen ja OSUT:sta olivat mukana Pekka Räsänen, Tommi Linna ja Matti Tieksola. 

 OSUT on ollut mukana hyvällä menestyksellä aina vuoden 2003 Lahden kisoista lähtien.  B-sarjan mestaruuksia on tullut kaksi kertaa, mutta mainetta ja kunniaa sitäkin enemmän.  Lobbaukset aikanaan onnistuivat niin hyvin, että Oulun kisat vuonna 2007 saatiin pitää heinäkuun alussa, kun pääsääntö on kesäkuun alku.
 

-          Me kärsimme siitä, että Sankivaara sijaitsee niin pohjoisessa eivätkäa talven jäljet korjaannu kesäkuun alkuun.  Griinejä ei ole vielä avattu Oulussa ja meidän kokemukset puttaamisesta ovat pomppivien talvigriinien jäljiltä, OGK:n hallituksessakin istuva Pekka Räsänen toteaa.

Räsänen oli toisena päivänä Muuramessa tarkka.  Yhdellä väylällä kisattiin erikoispalkinnosta lähimmäs lippua -kisassa.  Matkaa tiiauspaikalta lipulle oli noin 135 metriä ja Pekka löi pallonsa vain 40 sentin päähän kupista!  Huippulyönti toi myös hienon erikoispalkinnon mukaan kotimatkalle.

-          Se oli elämäni paras lyönti.  En ole koskaan lyönyt hole-in-onea, mutta nyt se oli lähellä.  Mutta puttaus oli vaikeaa juuri siitä syystä, ettei meillä ole kokemusta oikeista griineistä.   Sippulanniemi oli helppo kenttä, mutta griinit olivat nopeita.  Muurame puolestaan oli erittäin rankka suurten korkeuserojen vuoksi, Räsänen jatkaa.


OSUT_golf_herrat.JPG (600 x 381)

OSUTin golffarit Jyväskylässä olivat  Matti Tieksola (vas.), Tommi Linna ja Pekka Räsänen.

Tommi Linna ei kehuskellut omalla pelillään.  Hänelläkään ei ole kauden aikana tullut pelikokemusta ja lyönnit olivat hukassa.  Yleensä erittäin pitkälyöntinen Linna oli kuitenkin vähällä voittaa pisin draivi -kilpailun.

  -          Jäin kymmenen metriä voittajasta.  Minulle sattui kova vastatuuli ja se söi metrejä.  Muuramessa oli melkein pystysuoraa seinää kiivettävänä bägin kanssa.  Suurin korkeusero yhdellä väylällä oli 40 metriä.  Tämä oli minulle toinen kerta, kun pelasin UL:n mestaruuskisoissa.  Kokemus oli hyvin mukava, Tommi Linna kertoo.
 

Yhdeksättä kertaa UL:n kisoissa pelannut Matti Tieksola on kerran jopa B-sarjan voittanut kotikisoissa vuonna 2007.  Lonkka- ja polviongelmainen Tieksola sai Hannu Jalosen ”käskystä” alleen auton.

-          Sippulanniemen kenttä meni nilkutellen jotenkuten läpi, mutta Muuramessa olisin ollut suurissa ongelmissa ilman autoa.  Siitä kiitos Hannulle.  Järjestelyt pelasivat erinomaisesti molemmilla kentillä, ja Jyväskylän kaupungin vastaanotto oli samoin hyvä.  Loppubanketti Harvian kiuastehtaalla oli suorastaan ylitsepursuava.  Kiuastehtaalla on luonnollisesti upea saunaosasto ja monipuolinen saunavalikoima, Tieksola kehaisee.

  Lopputuloksissa A-sarjassa pelanneet OSUT:n aktiivipelaajat sijoittuivat seuraavasti: HCP-sarjassa Pekka Räsänen oli 7:s nettotuloksella 154 lyöntiä, Tommi Linna 23:s tuloksella 172 ja Matti Tieksola 26:s tuloksella 177.

Katso kisatulokset kokonaisuudessaan täältä: http://www.jyvasgolf.fi/kilpailukalenteri


 

 

 

 


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat