Parkkisenniemestä KempeLeen valmennuspäällikkö
7.11.2011 9:11 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

Kempeleen Lentopallo Ry vahvistaa junioriseuratoiminnan laatua. Seura on nimennyt mestaruusliigaa Sun Volleyn joukkueessa pelaavan Petteri Parkkisenniemen (27) kehittämään seuran valmennustoimintaa.

Vuoden 2010 Suomen mestarille ja aktiivipelaajalle tehtävä on mieluinen. "On todella mielenkiintoista päästä mukaan valmennuskuvioihin jo tässä vaiheessa uraa,  varsinkin kun ajatukset uran jälkeisestä työstä ovat valmennukseen liittyviä", Parkkisenniemi toteaa.

"Uskon, että myös junioreille aktiivipelaajan mukana olo on myös iso asia: muistan omilta juniorivuosilta, miten suuri juttu oli, kun maajoukkuepelaaja kävi meitä Pudasjärvellä opastamassa."

Kempeleen Lentopallo Ry:n varapuheenjohtaja Marko Alatalo toteaa, että Parkkisenniemen nimitys valmennuspäälliköksi on luonteva asia seuran strategisia valintoja silmällä pitäen. "Petterin kautta saamme valmennukseen näkemystä ammattimaisesta lentopallovalmennuksesta. Tämä sopii strategiaamme, jonka haluamme satsata valmentajien kouluttamiseen ja kannustaa heitä valmentajaputkeen."

Lentopallon harrastajamäärät ovat yleisesti laskussa, mutta kempeleläisseura tekee poikkeuksen. Tälle kaudelle seura on kasvattanut harrastajamäärää 25 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaan alueellisissa sarjoissa pelaa tällä hetkellä 11 joukkuetta.

"Lentopallon harjoitusnäkemykset ovat murroksessa. Nyt siirrytään yhä enemmän pelaamisen kautta tapahtuvaan treeniin. Peli on harjoittelun ydin. Junioreillekin pelin kautta tapahtuva kehittyminen on mielekkäämpää kuin pallon kanssa jonossa seisominen tai sählyn ja jalkapallon kautta lämmitteleminen. Tätä uutta näkemystä haluan tuoda mukaan KempeLeen tekemiseen", Parkkisenniemi sanoo.

Valmennuspäällikön toimenkuvana on antaa ammattilaisen näkemystä seuran valmentajien käyttöön keskustelemalla ja opastamalla. Hän osallistuu myös juniorijoukkueiden treeneihin mahdollisuuksiensa mukaan.

Parkkisenniemi on valmis uhraamaan vapaa-aikaansa, jotta lentopallo kiinnostaisi lapsia ja nuoria tulevaisuudessakin. "Harrastajamäärien hiipumisesta puhutaan paljon. Nyt tarvitaan tekoja. Valmennuspäällikön tehtävät ovat minun henkilökohtainen panokseni lajin kiinnostavuuden parantamiseksi."

"Kempeleen Lentopallolle Mestaruusliigan pelaajan saaminen valmennuspäälliköksi on imagollisesti iso asia, todellinen lottovoitto. Se on arvokas ja tulevaisuutta turvaava asia seuralle ja sen taustavoimille, mutta sitä se on myös kaikille junioreille", Alatalo iloitsee.

Kahdeksatta pääsarjakauttaan pelaava Parkkisenniemi kasvoi Pudasjärven Urheilijoissa. Sun Volleyn lisäksi hän on pelannut myös Perungan Pojissa, Ettassa ja KempeLeessä.

Kempeleen Lentopallo on 2009 perustettu junioriseura, jossa on mukana noin 100 lasta ja nuorta  - 

esikouluikäisistä B-nuoriin. Seuran valmennusryhmään kuuluvat Parkkisenniemen lisäksi Jani Hänninen ja Pertti Nissinen.


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat