Liikunnan lisäämiseksi tarvitaan hyvinvointistrategia
10.4.2011 10:42 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat
Suomen Kuntoliikuntaliiton puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeri Juha
Rehula esittää seuraavalle vaalikaudelle kansallista hyvinvointistrategiaa
konkreettisine toimenpide-ehdotuksineen ja vastuujakoineen. Yhtenä tavoitteena
on lisätä suomalaisten liikkumista terveyden edistämisen nimissä. Rehula puhui
perjantaina Oulun seudun urheilutoimittajat ry:n 40-vuotisjuhlassa.

 

Liikunnan lisäämiseksi tarvitaan hyvinvointistrategia

“Tällä vaalikaudella toteutettu terveyden edistämisen politiikkaohjelma on vetänyt hyvät suuntaviivat. Nyt on aika siirtyä astetta sitovammalle tasolle.
Valmistelun pitää tapahtua laajalla pohjalla. Käytettävissä olevat voimat sekä tieto tulee koota saman pöydän ääreen”, Rehula peräänkuulutti. “Meillä on osaamista. Meillä on tietoa. Liikumme enemmän kuin koskaan. Näiden hyvien asioiden taustalla on kuitenkin tosiasia, että kolmasosa väestöstämme ei liiku. Tämä tieto on huolestuttava, jopa hälyttävä”, Rehula sanoi.

“Koko yhteiskunnan selviytymisen kannalta tilanteelle on välttämätöntä tehdä jotain. Meidän tulisi jaksaa paremmin ja pidempään työssämme, jotta kykenemme huolehtimaan ja rahoittamaan riittävät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut
tulevaisuudessa.”
“Yksilön, ihmisen kannalta on kyse omaan elämänlaatuun myönteisellä tavalla vaikuttamisesta, yhteiskunnan kannalta on kyse miljardiluokan mahdollisuudesta. Mikäli liikkumattomuuteen ei saada muutosta, taloudelliset haitat kasvavat liian suuriksi. Merkittävää tulee olemaan lisäkustannus, joka aiheutuu sairauksista, kuten kakkostyypin diabeteksestä. Tämän sairauden puhkeamiseen pystytään vaikuttamaan parhaiten elintapojen muutoksen ja ennen kaikkea liikunnan avulla”, Rehula muistutti.

“Terveyden edistäminen liikunnan avulla on mahdollisuus, johon tulee tarttua. Kyse on lähtökohtaisesti arkisista asioista, kynnystä ei saa rakentaa liian korkeaksi.”


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat