Turun kerho järjesti urheiluteemaisen hautausmaakierroksen
4.9.2019 9:48 Uutiset / Turun Urheilutoimittajien Kerho
Turun kerho järjesti urheiluteemaisen hautausmaakierroksen

Turun kerho järjesti urheiluteemaisen hautausmaakierroksen


Turun Urheilutoimittajien Kerho järjesti urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien hautakierroksen Turun hautausmaalla. Kierroksen on suunnitellut entinen kansanedustaja ja Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Lauri Palmunen, joka toimi myös kierroksen oppaana.

Vajaa kaksi tuntia kestävällä kierroksella vierailtiin 15:llä eri haudalla ja kuultiin samalla mielenkiintoisia ja värikkäitä tarinoita eri henkilöiden taustoilta.

Vuonna 1928 Turusta lähti kolme urheilijaa Amsterdamin kesäolympialaisiin ja jokainen palasi kotiin kultamitali kaulassa. Kaikkien aikojen juoksija Paavo Nurmi ei juuri esittelyjä kaipaa, mutta 1500 metrin juoksija Harri Larva ja vapaapainija Kaarlo Mäkinen ovat suurelle yleisölle tuntemattomampia suuruuksia.

August Blomberg loi aikanaan legendaarisen Turun Urheilupuiston ja Suomen ensimmäisen F1-kuljettajan, Leo Kinnusen, hauta löytyy Turun Sanomien Ketosten sukuhaudasta.

Juoksija Voitto Hellsten valittiin vuonna 1955 suosituimmaksi suomalaiseksi ja 1970-luvun seuramatkailun uranuurtaja Kalevi Keihänen aloitti uransa järjestämällä matkan yleisurheilun EM-kisoihin Berniin vuonna 1954.

Siinä muutama esimerkki kierroksen tarinoista, mutta myös useiden muiden urheiluvaikuttajien haudat löytyvät kauniilta Turun hautausmaalta. Hautausmaakierrokselle osallistui parisen kymmentä kerhon jäsentä.

 

 


   
Turun Urheilutoimittajien Kerho
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat