Liikuntaneuvos Hakasta juhlittiin Pyynikillä
15.2.2019 9:16 Uutiset / Tampereen Urheilutoimittajien Kerho

Liikuntaneuvos Jarmo Hakasta juhlittiin Pyynikin palloiluhallissa.


Tampereen Urheilutoimittajain kerho ry:n pitkäaikaista jäsentä Jarmo Hakasta juhlittiin keskiviikkoiltana 13. helmikuuta ennen Pyrintö ? BC Nokia koripalloliigan ottelun alkua. Hakaselle ojennettiin täpötäydessä Pyynikin hallissa arvostettu liikuntaneuvoksen nimityskirja. Nimityksen on allekirjoittanut Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja se julkistettiin jo joulukuussa.

- Pääsin kovaan seuraan, Hakanen kertoi ottelun jälkeen.

Aamulehteen Hakanen on toimittanut tilastoja ja juttuja vuodesta 1982 lähtien. Pyrinnön toiminnanjohtajana hän aloitti vuonna 1987.

- Olen ollut todennäköisesti Aamulehden halvin avustaja, Hakanen totesi leikillisesti.

Hakasen aikana Pyrintö on voittanut kolme liigamestaruutta vuosina 2010, 2011 ja 2014. Hopeaa on tullut 2001 ja 2016. Suomen cupin joukkue vei 2013.

- Täytyy myöntää, että varsinkin alussa meillä oli vaikeaa. Viime vuodet ovat olleet jo helpompia. Pyrinnön vahvuus on, että TP on yleisseura. Tulomme tulevat pienistä puroista. Jos joku lopettaa, emme tee konkurssia, Hakanen viittaa joidenkin koripalloseurojen talousvaikeuksiin ja konkursseihin.

Koripallon lisäksi yleisurheilu on ollut Hakaselle sydämen asia. Hän on toiminut Suomen Urheiluliiton hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Hakasen monivuotisista yleisurheiluystävistä juhlatilaisuuteen saapuivat muiden muassa Jarmo Mäkelä Jyväskylästä ja Vesa Harmaakorpi Heinolasta.

- Toivoin, että päivä menisi nopeasti ohi. En ole koskaan halunnut tällaiseen tilanteeseen. Sen jälkeen kun 91-vuotias Kalevi Tuominen soitti minulle iltapäivällä, rentouduin, Hakanen paljastaa.

Hakanen on ollut aina suorasanainen, eikä hän ole koskaan peitellyt mielipiteitään. Puhevälit koripallomaajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmanninkin kanssa katkesivat kuusi vuotta sitten.

- Koripallo-ottelusta minut on heitetty ulos ainakin kolme kertaa, muistelee Hakanen, joka seuraa Pyrinnön kotiotteluita pääsisäänkäynnin ovenkarmiin nojaten ja kommentoi samalla välillä erittäin värikkäästi pelin tapahtumia.

Hakanen on raskaan sarjan urheiluvaikuttaja Tampereella yhdessä Kalervo Kummolan kanssa. Kummola kutsui uuden liikuntaneuvoksen lounaalle Pyrintö ? Nokia-peliä seuraavana päivänä.

- Kalea pidetään yleensä vain jääkiekkomiehenä. Se ei pidä paikkansa. Hän on myös kovan luokan urheilumies, Hakanen tietää kertoa.

Pitkän uran tamperelaisen urheilun hyväksi tehneellä Hakasella on vielä yksi suuri haave. Ratinan stadionin takana olevalle hiekkakentälle pitäisi rakentaa uusi koripalloiluun sopiva halli.

- Halli palvelisi koripalloväkeä talvella ja kesällä Ratinan stadionin yleisurheilu- ja festariväkeä, Jarmo Hakanen uskoo.

Ps. Pyrintö voitti paikallisottelun 104? 93.

Esa Maaranen


   
Tampereen Urheilutoimittajien Kerho
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat