Fair Play -lehti: Kirja Brittifutiksen ystäville ja muillekin
19.10.2020 10:35 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kirja Brittifutiksen ystäville ja muillekin

Englantilainen jalkapallo on saavuttanut suomalaisten keskuudessa erityisaseman. Toki nykyisellä Valioliiga-aikakaudella Englannin miesten korkeimman sarjatason globaali suosio saattaa jossakin toisessa maassa ohittaa suomalaisen fanituksen. Silti meillä on kummallisen läheinen suhde kuningaspelin emämaan sarjoihin ja ennen kaikkea seuroihin.

IS Urheilun jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin tarjoaa ilmiötä monipuolisesti valottavan teoksen. Vaikka Brittifutis kolahtanee parhaiten juuri kyseisen maan jalkapallon ja seurojen kannattajiin, tarjoaa se kiinnostavia näkökulmia ja tarinoita myös aihepiiriä vähemmän tunteville. Tämä onkin ollut kirjoittajan yksi tavoite, ja siinä teos onnistuu mainiosti.

Yhtenä anekdoottina kirjassa mainitaan vuoden 2001 Mestarien liigan karsintaottelu FC Haka – Liverpool Helsingin olympiastadionilla. Katsomossa oli enemmän punapaitaisia vierasjoukkueen kannattajia kuin kotijoukkueen faneja. Punapaidoista suurin osa oli suomalaisia, sillä vierasjoukkueen kannattajia oli ja on edelleen Suomessa valtava määrä. Ottelu teki näkyväksi sen valtavan suomalaisen fanipohjan, joka päättyneellä Valioliiga-kaudella 19. pääsarjamestaruutensa voittaneella Liverpoolilla Suomessa on. Sen lisäksi on kaikkien muiden brittiseurojen fanit, ja tällä laskutavalla päästään helposti ainakin kymmeniin tuhansiin brittijalkapallon entusiasteihin.
Brittifutis tarjoaa nostalgiahenkäyksiä kirjoittajan ikäpolvelle (s. 1976), mutta tarjoaa myös Valioliigan perustamisen 1992 jälkeen syntyneille omakohtaisia muistoja herättäviä tarinoita. Raumalta kotoisin oleva Sundelin ei ole oikeastaan voinut välttyä kohtaamasta englantilaista jalkapalloa. Hän kertoo jo kirjan johdannossa oman lapsuutensa ja nuoruutensa ajan yhtymäkohdista sumuisen saaren jalkapallon kanssa.

Lue lisää Esko Hatusen kirjoittamasta Brittifutis – Englantilaisen jalkapallon tarina -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2020.   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat