Tapio Keskitalo ja Esko Hatunen HUT:n uudet hallitusjäsenet
7.4.2020 12:16 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Tapio Keskitalo ja Esko Hatunen HUT:n uudet hallitusjäsenet

Salibandyn MM2020-organisaation tietoisku vuosikokouksen ”esiotteluna”

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous pidettiin 4. maaliskuuta Suomen Salibandyliiton tiloissa Arena Centerissä Myllypurossa. Vuosikokouksessa puhetta johti Kari Mänty ja sihteerinä toimi Matti Lehtisaari. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä Nina Vanhatalo ja Päivi Ahola olivat ilmoittaneet, etteivät pyri jatkokaudella. Erovuoroisista Matti Lehtisaari ja Jarmo Niemenkari jatkavat hallituksessa kuten myös Matti Hannula (pj.), Eveliina Makkonen, Jani Merimaa, Taru Nyholm ja Antti Salo, jotka eivät olleet erovuorossa.

Uusina hallitukseen valittiin Esko Hatunen ja Tapio Keskitalo. Nina Vanhatalo oli ilmoittanut luopuvansa myös jäsenyydestään Urheilutoimittajain Liiton hallituksessa. HUT:n vuosikokous päätti esittää UL:n vuosikokouksessa hallitukseen Antti Saloa. HUT:n toiminnantarkastajiksi valittiin Matti Erkkilä ja Mikko Karlsson (uusi), varatoiminnantarkastajina jatkavat Hannu Ranta ja Jukka Suomela.

Puheenjohtaja Hannula esitteli yhdistyksen toiminta- ja tilinpäätöskertomuksen. Tilikauden 2019 tase oli 928,78 euroa alijäämäinen. Alijäämäisyys johtui yksinomaan siitä, että yhteiskumppaniraha (1000 euroa) saatiin tuloutettua vasta vuoden 2020 puolella.

Jäsenmaksu 25 euroa (+liittymismaksu 10 euroa) päätettiin pitää ennallaan.

Vuoden 2020 toimintasuunnitelmaan liittyen olennaisinta on, että hallituksen esityksen pohjalta päätettiin Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden yhteydessä jatkossa jakaa vuosittain myös urheilujournalismi-aiheinen palkinto/tunnustus. Urheilupalkintovaliokunta laatii ja tuo hallituksen hyväksyttäväksi tarkemmat, lähtökohtaisesti kuitenkin runsaasti pelivaraa sisältävät kriteerit palkinnon/tunnustuksen myöntämiseksi.

Ennen varsinaisen vuosikokouksen alkua puheenvuoro oli Salibandyliiton MM2020-organisaatiolla. Joulukuussa Helsingissä pelattavat salibandyn miesten MM-kisat ovat tämän vuoden suurin kansainvälinen aikuisten urheilutapahtuma Suomessa. Isäntämaa puolustaa mestaruutta. Pelejä pelataan sekä Helsingin jäähallissa että Hartwall Areenassa.

Tietoiskun kisoista tarjosivat MM2020-organisaation tapahtumajohtaja Hanne Pirkola sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Koivisto.

Jo tuolloin kaikkien urheilutapahtumien peikoksi ilmaantunutta koronavirustakin sivuttiin. Pirkola ja Koivisto totesivat, että kaikkeen pitää tietysti varautua, mutta että ainakin vielä maaliskuun alussa joulukuu tuntui turvallisen kaukaiselta ajankohdalta.

Lisäksi paikalla oli salibandyn kolminkertainen maailmanmestari Tero Tiitu. Hänen osuutensa pohjustukseksi näimme Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojalan ideoiman videon Prahan vuoden 2008 MM-kisoista. Tiitu ratkaisi tuolloin finaalin jatkoajalla Suomelle ensimmäisen miesten maailmanmestaruuden. Finaalivastustaja oli totuttuun tapaan Ruotsi. Tiitu muisteli myös Helsingissä 2010 pelattuja edellisiä kotikisoja, joissa Suomi niin ikään pelasi mestariksi.

Tiitu on pelannut kotoista liigaa viimeksi kaudella 2016–17. Pelaamista ja kuntonsa ylläpitämistä hän ei ole kuitenkaan lopettanut, eikä Tiitun paloa päästä pelaamaan tulevissa kotikisoissa tarvinnut rivien välistä hakea.

– Aika näyttää. Syyskausi liigassa periaatteessa riittäisi tarvittavan tuntuman saamiseen. Petteri Nykky kuitenkin viimekädessä päättää, Tiitu totesi maajoukkueen päävalmentajaan viitaten.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Taru Nyholm ja Matti HannulaSalibandyn MM2020-organisaation tapahtumajohtaja Hanne Pirkola (vas.), kolminkertainen maailmanmestari Tero Tiitu sekä MM-2020-organisaation markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Koivisto tarjosivat tuhdin tieto- ja kokemuspaketin ennen HUT:n vuosikokousta.
HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula (kesk.) toivotti uudet hallitusjäsenet Tapio Keskitalon (vas.) ja Esko Hatusen tervetulleiksi joukkoon.


Tero Tiitua nähtiin sekä videolta että livenä.

   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat