HUT:n Vuoden urheiluteko -palkinto Markku Kanervalle
21.1.2020 19:11 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

HUT:n Vuoden urheiluteko -palkinto Markku Kanervalle

Helsingin urheilutoimittajat valitsi pääkaupunkiseudun vuoden 2019 urheiluteoksi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan.

Palkinnon perusteluissa HUT toteaa, että Kanervan luotsaamana Suomi selvitti tiensä ensi kesän EM-kisoihin. Suomi ei ole koskaan aiemmin päässyt karsinnoista jalkapallon arvokisoihin. Suomen ensimmäinen EM-kisapaikka vieläpä varmistui osuvasti Helsingissä, sillä ratkaisuottelu Liechtensteinia vastaan pelattiin 15.11. Töölön jalkapallostadionilla.

Kanerva on perushelsinkiläinen ja edusti omalla pelaajaurallaan Suomessa pelatessaan vain helsinkiläisiä seuroja, ensisijaisesti HJK:ta.

Kanerva ei voinut osallistua palkitsemistilaisuuteen kuin videotervehdyksen muodossa, koska oli tuolloin Pietarissa tutustumassa ensi kesän EM-kisojen olosuhteisiin. Kanerva vastaanotti palkintopystinsä 13. tammikuuta Palloliiton sisäisen tapahtuman yhteydessä. Palkinnon Kanervalle luovutti HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.

- Hieno tunnustus ja tällaisia on aina ilo saada. Toki pitää muistaa, että sen varsinaisen teon tekivät pelaajat kentällä, joten iso kiitos tästäkin heille, Kanerva totesi.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 31 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Valinta osui nyt vasta toisen kerran jalkapallovalmentajaan. Ensimmäinen ja siis tätä ennen ainoa kerta oli vuonna 1998, kun Helsingin Jalkapalloklubi pelasi Mestarien liigassa ja HJK:ta luotsannut Antti Muurinen sai tämän tunnustuksen.


A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ja HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.

Kuva: Hanna-Maria Penttinen

Lue myös: Marko Anttila pääkaupunkiseuden paras urheilija


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat