Jääkiekon maailmanmestaruus siivitti HUT:nkin suosioon
23.12.2019 22:58 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Marko Anttila Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2019

Lempäälässä 27.5.1985 syntynyt mutta nykyään Helsingissä asuva ja Jokereita jääkiekkoliiga KHL:ssä edustava Marko Anttila on Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2019. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT). Palkitsemistilaisuus järjestettiin torstaina 12. joulukuuta HUT:n partnerin Grano Oy:n pääkonttorissa Helsingissä.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 40 kertaa, vuodesta 1980 lähtien.

Anttila on viides tämän tunnustuksen saanut jääkiekkoilija. Aiemmat ovat Markus Ketterer (1992), Valtteri Filppula (2008), Mikael Granlund (2011) ja Teuvo Teräväinen (2015).

Lisäksi Jokerien joukkue sai Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan palkinnon 1996.

Kahdeksan vuoden takaiseen tapaan ensisijaisesti jääkiekon maailmanmestaruus ja otteet MM-kaukalossa hellyttivät myös HUT:n. Anttila, Suomen kultajoukkueen kapteeni, teki puolivälierässä Ruotsia vastaan viime minuuteilla 4–4-tasoituksen Suomen pelatessa ilman maalivahtia, vastasi välierässä Venäjää vastaan ottelun ainoasta maalista ja viimeisteli Suomen 3–1-voittoon päättyneessä loppuottelussa Kanadaa vastaan sekä 1–1-tasoitus- että 2–1-voittomaalin.

– Kiitos tunnustuksesta. Muistot ovat hienot, edelleen. Se, että turnauksen pystyy voittamaan, on monen asian summa ja vaatii joukkueelta kuin joukkueelta paljon, kommentoi Anttila valintaansa tuoreeltaan palkitsemistilaisuudessa.

MM-kisojen jälkeen Mörkö-huuma oli huipussaan.

– Kyllä sitä itsekin ihmetteli, miten se Mörkö-huuma vei mennessään. Lapset ymmärrän, mutta että aikuisetkin, naurahti Anttila.

– Mutten ole pannut pahakseni, ei se paha juttu ole.

Jokereissa maaliverkot eivät alkukaudella heiluneet MM-kisojen tahtiin.

– Mörkö-huuma ei maalintekotaitoja vienyt. Jokereissa ei haluta ollakaan syksyn mestareita, vaan vasta keväällä parhaimmillaan. Nyt on maalihanatkin saatu avattua ja suunta on koko joukkueella oikea, tiivisti Anttila.

Marko Anttila on myös ehdolla Vuoden Urheilija -äänestyksessä.

– Totta kai omaa joukkuetta rakastaa ja sen tekemää suoritusta – itse tietää, mitä se vaati. Mutta kova kilpailu tulee olemaan. Olen ennen kaikkea ylpeä siitä, millainen vuosi on kaiken kaikkiaan ollut joukkueurheilulle. Hienoa, että menestystä on tullut sekä jalkapallolle että jääkiekolle.

Vuoden urheiluteko -palkinto Markku Kanervalle

Pääkaupunkiseudun vuoden 2019 urheiluteoksi HUT valitsi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan (s. 24.5.1964 Helsingissä). Kanervan luotsaamana Suomi selvitti tiensä ensi kesän EM-kisoihin. Suomi ei ole koskaan aiemmin päässyt karsinnoista jalkapallon arvokisoihin. Suomen ensimmäinen EM-kisapaikka vieläpä varmistui osuvasti Helsingissä, sillä ratkaisuottelu Liechtensteinia vastaan pelattiin 15.11. Töölön jalkapallostadionilla.

”Perus-Markuksikin” kutsuttu Kanerva on perushelsinkiläinen ja edusti omalla pelaajaurallaan Suomessa pelatessaan vain helsinkiläisiä seuroja, ensisijaisesti HJK:ta.

Kanerva ei voinut osallistua palkitsemistilaisuuteen kuin videotervehdyksen muodossa, koska oli tuolloin Pietarissa tutustumassa ensi kesän EM-kisojen olosuhteisiin. Kanerva vastaanottaa palkintopystinsä 13. tammikuuta Palloliiton sisäisen tapahtuman yhteydessä.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 31 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Valinta osui nyt vasta toisen kerran jalkapallovalmentajaan. Ensimmäinen ja siis tätä ennen ainoa kerta oli vuonna 1998, kun Helsingin Jalkapalloklubi pelasi Mestarien liigassa ja HJK:ta luotsannut Antti Muurinen sai tämän tunnustuksen.


HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula juonsi palkitsemistilaisuuden ja haastatteli 203-senttistä Anttilaa lyhyesti.


Leijonien viimekeväisen MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila on kaikkien aikojen viides Pääkaupunkiseudun parhaana palkittu jääkiekkoilija.


Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pokkasi pytyt Pääkaupunkiseudun vuoden 2019 urheiluteosta. Kanerva vastaanotti palkintopystinsä 13. tammikuuta Palloliiton sisäisen tapahtuman yhteydessä. Palkinnon Kanervalle luovutti HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.

Teksti: Matti Hannula ja Nina Jakonen
Kuvat: Eveliina Makkonen ja Hanna-Maria Penttinen

Lue myös: HUT:n Vuoden urheiluteko -palkinto Markku Kanervalle


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat