Kirvelevä futistappio tuliaisina Tukholmasta
28.5.2009 18:30 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Aftonbladetin futistoimittaja Robert Laulin tarkka laukaus takakulmaan toi Tukholman urheilutoimittajille 1–0-voiton HUT:sta 18. toukokuuta pelatussa perinteikkäässä ottelussa. Ottelu oli jo 55. kohtaaminen rakkaiden naapurien välillä, ja sille oli arvoisensa puitteet Tukholman olympiastadionin nurmella.
UrheilutoimittajatISO.JPG (600 x 396)
HUT painosti, mutta Tukholma maalasi

HUT hallitsi peliä, mutta syyllistyi liikaan hieroskeluun. Muun muassa Jesse Terho laukoi pallon tolppaan puoliajan puolenvälin tienoilla. 

Myös toisella puoliajalla HUT:lla oli mahdollisuuksia avata maalitili, mutta palloa ei saatu hyvistäkään yrityksistä huolimatta maaliin. Tukholma sen sijaan onnistui, vaikkakin Laulin maalitilanne haiskahti vahvasti paitsiolta. Laul on entinen Superettan-pelaaja, joten oikea mies nousi ratkaisijaksi.

Kotijoukkue pystyi pitämään johtonsa, vaikka HUT painosti vahvasti lopussa. Kaksikko Innanen–Lyytikäinen petasi paikan toppari Sandenille, mutta onni ei ollut myötä viimeistelyssä.

Ottelusarjan kannalta Tukholman voitto oli tervetullut, sillä HUT oli voittanut edelliset vierasottelut 4–0 ja 4–1.

Etenkin viime vuonna tukholmalaisia närästi, kun HUT:n miehet matkasivat matsiin enimmäkseen halpalennoilla "kuluttavamman" laivamatkan sijasta. "Det luktade ingen alkohol", kuten TT:n urheilutoimituksen esimies Jakob Sillen muisteli vielä vuotta myöhemmin. Nyt Jakobin ja muiden isäntien huoli poistui, sillä iso osa HUT:n joukkueesta matkusti tänä vuonna Vikingin punaisilla laivoilla.

Suuri kiitos Vikingille avokätisestä tarjouksesta ja joustavuudesta matkajärjestelyissä. Seuraavan kerran HUT ja Tukholman kerho kohtaavat marraskuussa Helsingissä. Silloin kentälle marssii ärsytetty HUT:n joukkue, jolla on kirkkaana muistissa viime vuoden 3–3-tasapeli. Vieraat ylsivät siihen viime hetken maaleillaan.


Teksti: Mikko Innasen materiaaleista Kaija Yliniemi


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat