Tennispelaaja Henri Kontinen Pääkaupunkiseudun paras 2017
18.12.2017 12:24 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Tennispelaaja Henri Kontinen on Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2017. Kontinen oli pääkaupunkiseudun ykkönen myös vuosi sitten. Vuoden urheiluteko -palkinto meni ratakelaaja Amanda Kotajalle.

Helsingin Urheilutoimittajat palkitsi kauden parhaat maanantaina 11. joulukuuta yhteistyökumppaninsa Grano Oy:n pääkonttorissa Helsingissä. Granon markkinointijohtaja Tiina Karppinen toi yhtiön terveiset tilaisuuteen ja kertoi Granon panostavan menestyksekkääseen tulevaisuuteen paitsi liikuttamalla omia työntekijöitään, myös tukemalla suomalaista huippu-urheilua. Juhlaväki sai herkullisten tarjoilujen lisäksi nauttia myös Granon oman trubaduurin, Pertin, mainioista taidoista.

Pääkaupunkiseudun paras urheilija, Henri Kontinen, 27, voitti tänä vuonna australialaisen nelinpeliparinsa John Peersin kanssa Australian avoimet, Washingtonin ja Pekingin ATP-turnauksen sekä Shanghain Masters-turnauksen. Kauden päätteeksi Kontinen ja Peers uusivat ATP-finaaliturnauksen voiton.

Australian avoimien voitto oli Kontisen ensimmäinen Grand Slam -voitto nelinpelissä ja hän on samalla ensimmäinen suomalainen kaksin- tai nelinpelin Grand Slam -voittaja.

HVS-tennistä edustava Kontinen oli Peersin kanssa sekä Wimbledonissa että Yhdysvaltain avoimissa nelinpelin välierissä ja Wimbledonissa Heather Watsonin kanssa sekanelinpelin finaalissa. Huhtikuun alussa Kontinen nousi maailman ranking-listalla nelinpelaajien ykköseksi ja oli päättyvän vuoden aikana ykkösenä yhteensä 26 viikkoa eli tasan puoli vuotta.

"Kauden kohokohdat olivat Australian ja Lontoon kilpailut. Australia tietysti voiton kautta hienompi, mutta Wimbledon puolestaan on kisana poikkeuksellisen upea. Kausi oli edellistä kautta parempi siinä mielessä, että olimme Peersin kanssa parina tasaisempi ja varsinaisia notkahduksia ei tullut. Ranskan avoimet sen sijaan oli pettymys, mutta hyvin olen saanut sen mielestäni blokattua. Ensi kaudella kalenteri on sama ja pari on sama. Tavoitteena on pysyä edelleen terveenä ja pelata hyvää tennistä. Nautin pelaamisesta", Kontinen kertoi tilaisuudessa.

Kauden päätyttyä Kontinen oli levännyt kaksi viikkoa. Nyt kaikki on taas tennistä. Tai melkein kaikki. Kun Kontinen ei pelaa tai harjoittele, hän ei myöskään ajattele tennistä.

- Päivällä pelaan tennistä ja aamut sekä illat ajattelen muuta. Kirjoja en juurikaan lue, mutta viime kaudella tutustuin lennoilla ja vapaa-ajalla äänikirjojen maailmaan, Kontinen paljasti tilaisuuden juontaneelle Laura Ruoholalle.

Tenniselokuva Borg/McEnroe oli Kontisella näkemättä.

- Jos on leffailta, en valitse ainakaan tenniselokuvaa. Elokuvassa on toki kaksi huikeaa persoonaa, joista toisen alushousumerkkiä olen käyttänyt, Kontinen nauratti yleisöä.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 38 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Henri Kontinen on viides vähintään kahdesti peräkkäin Pääkaupunkiseudun parhaana palkittu. Hiihtäjä Marjo Matikainen vei tittelin neljästi peräkkäin (1986–89). Kahdesti peräkkäin on aiemmin palkittu uimari Antti Kasvio (1993 ja -94), F1-kuljettaja Mika Häkkinen (1998 ja -99) sekä taitoluistelija Laura Lepistö (2009 ja -10).

Vuoden urheiluteko -palkinto Amanda Kotajalle

Pääkaupunkiseudun vuoden 2017 urheiluteosta HUT palkitsi parayleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa T54-luokassa 100 metrillä ykköseksi kelanneen Amanda Kotajan.

Kotaja, 22, edustaa Vampulan Urheilijoita, mutta on asunut vakituisesti Helsingissä vuodesta 2011. Hän on nyt voittanut yhteensä 10 arvokisamitalia pyörätuolikelauksessa; viisi MM- ja viisi EM-mitalia. Kotajalla oli ennestään MM-kulta 200 metriltä kahden vuoden takaa, mutta 100 metriä on hänen päämatkansa.

- Voitto oli urani hienompia hetkiä, koska kyseessä on paralympialaji. Tästä on hyvä jatkaa Tokion 2020 paralympialaisiin. Suomalaisella sisulla mennään eteenpäin, kaikkea ei ole vielä annettu. Ei minun eikä Leo-Pekka Tähden kohdalla. Tämä on vasta alkua, täältä tullaan, koripallossa hiljattain sormensa loukannut ja sen vuoksi parin viikon kelaustauolla ollut Kotaja kertoi.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 29 kertaa, vuodesta 1989 lähtien.

Lämpimät kiitokset palkitsemistilaisuuden järjestelyistä Granolle ja vielä onnittelut upeille urheilijoille!


HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula (oik.) ja Pääkaupunkiseudun paras 2017, Henri Kontinen.


Vuoden urheiluteko -palkinnon pokannut Amanda Kotaja säteili.

HUT:n jäsen Laura Ruohola juonsi tilaisuuden ja Granon oma trubaduuri Pertti innoitti juhlaväen yhteislauluun.

Teksti: Matti Hannula ja Taru Nyholm
Kuvat: Taru Nyholm


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat