Baxter painottaa Suomi-futiksen jatkuvuutta
18.4.2009 10:39 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Baxter painottaa Suomi-futiksen jatkuvuutta

Jalkapallomaajoukkueen valmentaja Stuart Baxter ei halua jäädä historiaan miehenä, joka ei ole huolehtinut Suomi-futiksen tulevaisuudesta.

Baxter1(2).JPG (600 x 450)

 

Jalkapallomaajoukkueen valmentaja Stuart Baxter ei halua jäädä historiaan miehenä, joka ei ole huolehtinut Suomi-futiksen tulevaisuudesta. Baxterin mukaan hänen työsarkaansa kuuluu nykymaajoukkueen menestyksen lisäksi suomalaisen jalkapalloilun jatkuvuuden varmistaminen.

- Minun pitää tietää, millaisia pelaajia on tulevaisuudessa tarjolla maajoukkueeseen. On täysin mahdollista, että Sami Hyypiä, Jari Litmanen, Jonatan Johansson ja Jussi Jääskeläinen lopettavat maajoukkueessa suunnilleen samaan aikaan. Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että heille löytyy korvaajat, Baxter sanoi HUT:n lounastilaisuudessa huhtikuun puolivälissä.

Baxter myönsi, että joissakin otteluissa pelaajakokeilut ovat maksaneet voiton tai tasapelin. Näin kävi esimerkiksi helmikuisessa pelissä Portugalia vastaan, mutta Baxter ei murehdi yksittäisten maaottelujen tulosta, jos on mielestään pystynyt saamaan kokeiluilla hyödyllistä tietoa pelaajien ominaisuuksista.

Suomi pelaa kesäkuussa kotikentällä MM-karsintapelit Liechtensteinia ja Venäjää vastaan. Ne ovat "Huuhkajille" ratkaisevia otteluja sen suhteen, pysyykö hento oljenkorsi MM-kisoihin pääsemisestä ehjänä.

- Jos emme ensin voita Liechtensteinia, Venäjä-peli muuttuu ihan tavalliseksi maaotteluksi, Baxter tiivisti.

Käy kesäkuussa miten tahansa, Baxter arvioi, että elokuussa vieraskentällä pelattavassa Ruotsi-maaottelussa yleisö näkee nuorekkaan Suomen joukkueen.

- Kun alle 21-vuotiaiden EM-kisat ovat ohi, sen joukkueen pelaajat vapautuvat A-maajoukkueen käyttöön, Baxter ennakoi.

Suomi-futiksen kehittämistyössä Baxter tekee paljon yhteistyötä kotimaisten valmentajien kanssa. Lounastilaisuudesta hän kiirehti tapaamaan valmentajia, joiden kanssa oli jo aamupäivällä pitänyt harjoitukset. Niissä oli keskitytty pallon hallintaan.

Baxter on toinen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja, joka on käynyt HUT:n lounasvieraana. Hänen edeltäjänsä Roy Hodgsonin ensikontakti suomalaisiin urheilutoimittajiin osui HUT:n lounastilaisuuteen.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuva: Lauri Karppinen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat