OVO emännöi HUT:n vuosikokousta Esport Arenassa
11.3.2017 21:06 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Helsingin Urheilutoimittajat ry. piti vuosikokouksensa 8. maaliskuuta Espoossa Tapiolan urheilupuistossa Esport Arenan tiloissa Olarin Voimistelijoiden emännöidessä.

Yläkuva: Kokousväki pääsi tutustumaan OVOn uuteen harjoituskeskukseen, missä valmentaja Anneli Laine-Näätänen hioi OVO Teamia MM-kisakuntoon.


Helsingin Urheilutoimittajat ry. piti vuosikokouksensa 8. maaliskuuta Espoossa Tapiolan urheilupuistossa Esport Arenan tiloissa Olarin Voimistelijoiden emännöidessä. Kokouksessa HUT:n hallitus valittiin jatkamaan kokonaisuudessaan entisessä kokoonpanossaan.

Info-osiossa ennen kokousta OVOn puheenjohtaja Johanna Lehto kertoi ensin lyhyesti muun muassa seuran mahtavasta joukkuevoimisteluhistoriasta: OVO on napsinut MM-kisoista seitsemän kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Ei todellakaan huonosti, kun ottaa huomioon, että lajissa on kilpailtu maailmanmestaruuksista vasta vuodesta 2000 alkaen.
OVO on vastikään saanut Esport Centeriin oman harjoituskeskuksen, missä on kaksi voimistelukanveesia eli puupohjaista voimistelumaton alle kiinteästi rakennettavaa joustavaa alustaa, joiden päällä on kilpailuolosuhteetkin täyttävät voimistelumatot.
Kokousväki pääsi tutustumaan harjoituskeskukseen, missä jo parikymmentä vuotta Espoossa valmentanut Anneli Laine-Näätänen parhaillaan hioi OVO Teamia MM-kisakuntoon. Laine-Näätänen kertoi uuden alustan jo nyt huomattavasti vähentäneen OVO Teamin voimistelijoiden jalkavammoja. OVOn Jenna Alavahtola, 23, osallistuu tulevana keväänä jo kahdeksansiin MM-kilpailuihinsa, mikä on melkoinen saavutus joukkuevoimistelussa, missä kilpaura aikuisten sarjoissa ei yleensä ole kovinkaan monen vuoden mittainen.

Joukkuevoimistelun MM-kisat Helsingissä

Suomen Voimisteluliitto järjestää joukkuevoimistelun 18. MM-kisat 26.–28.5.2017 Helsingin Jäähallissa. SVoLin viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Yli-Patola kertoi vuosikokousväelle, että ensimmäisenä kisapäivänä järjestetään mediatilaisuus, missä on mahdollisuus tutustua tarkemmin lajiin.
Joukkuevoimistelussa – kuten muun muassa muodostelmaluistelussakin – MM-kisoissa eivät kilpaile maajoukkueet vaan seurajoukkueet. Suomesta toukokuun kotikisoihin osallistuu neljä joukkuetta. Suomi on aiemmin isännöinyt joukkuevoimistelun MM-kisoja kolme kertaa, ja suomalaisjoukkue on voittanut maailmanmestaruuden aiemmin kaikkiaan yhdeksän kertaa. Suomalaisjoukkueilla on tälläkin kertaa realistiset mitalitavoitteet. Olihan Tampereen Voimistelijoiden Minetit vuonna 2015 maailmanmestari ja viime vuonna hopealla, ja myös OVO Team aikoo vakaasti olla kotikisoissa palkintopallilla. MM-kilpailut keräävät Helsinkiin noin 2400 voimistelijaa. MM-kisaviikonlopun huipentaa noin 400 voimistelijan loppunäytös.
Ennen HUT:n vuosikokousta puheenvuoron saivat myös Esportin edustajat Jarna Kalpala ja Elina Lindborg sekä Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra. Kalpala ja Lindborg esittelivät lyhyesti ja ytimekkäästi Esport Centerin ja Esport Arenan tarjoamia liikuntamahdollisuuksia. Merra kertoi Espoon liikuntapaikkarakentamisstrategiasta ja lähinnä Tapiolan sekä Leppävaaran lähitulevaisuuden urheilurakentamissuunnitelmista.

Hannula jatkaa HUT:n puheenjohtajana

HUT:n vuosikokouksissa monet vuodet puhetta johtanut Kauko-Aatos Leväaho, 91, ilmoitti jo etukäteen tekevänsä nyt tilaa nuoremmille. Niinpä vuosikokouksen puheenjohtajana toimi tällä kertaa Pekka Aaltonen, 71.
Matti Hannula valittiin jatkamaan HUT:n puheenjohtajana vuodet 2017–2018. Myös kaikki muut erovuorossa olleet hallitusjäsenet – Jarmo Färdig, Jani Merimaa, Taru Nyholm ja Antti Salo – valittiin kahden vuoden jatkokaudelle. Hallitusjäsenistä erovuorossa eivät olleet Timo Innanen, Matti Lehtisaari, Jarmo Niemenkari ja Nina Vanhatalo.
HUT:n vuosikokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että kerhon ehdokas Urheilutoimittajain Liiton uudeksi puheenjohtajaksi on Kalle Virtapohja.


Jenna Alavahtola osallistuu keväällä jo kahdeksansiin joukkuevoimistelun MM-kilpailuihinsa.


HUT:n vuosikokouksessa puhetta johti Pekka Aaltonen (oik.). Matti Lehtisaari toimi kokouksen sihteerinä.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat